Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıcak su (üzerini iki parmak geçecek kadar)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Üzeri için
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilir ve salça, tuz eklenip kavrulur. Az su eklenerek salça yumuşatılır ve makarna eklenip karıştırılır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.(çektirme usulü)
Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır. Pişip servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan yoğurtlu sos yayılır. Tereyağla kırmızı toz biber kızdırılıp üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun…