X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yoğurtlu Makarna Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:19 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:22

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su (üzerini iki parmak geçecek kadar)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz

Üzeri için
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı

Tereyağ ve sıvı yağ birlikte eritilir ve salça, tuz eklenip kavrulur. Az su eklenerek salça yumuşatılır ve eklenip karıştırılır. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su eklenir ve kaynadıktan sonra kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.(çektirme usulü)
, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılır. Pişip servis tabağına alınan makarnanın üzerine hazırlanan yoğurtlu sos yayılır. Tereyağla kırmızı toz biber kızdırılıp üzerine gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun…

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.