HAMSİ MANTISI MALZEMELERİ:
1 kg hamsi
2 çorba kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
1 su bardağı su
HAMSİ MANTISI YAPILIŞI:
HAMSİLERİ temizleyip, kılçıklarını çıkarın. Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin. Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın.
Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın. Tepsiye dizip, suyu ilave edin.
180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.