Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz
- sıcak su (veya tavuk suyu)
Hazırlanışı
Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır.(vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
Tereyağ ve sıvı yağ eritilir.rendelenmiş havuç ve tuz eklenip karıştırılır,kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir,karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.dinlendirildikten sonra servis edilir.afiyet olsun…