lu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 16.3.2016 12:12 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 12:12
Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • sıcak su (veya tavuk suyu)

Hazırlanışı


Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır.(vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
Tereyağ ve sıvı yağ eritilir.rendelenmiş ve tuz eklenip karıştırılır,kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir,karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.dinlendirildikten sonra servis edilir.afiyet olsun…
ARKADAŞINA GÖNDER
Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz