X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 12:12 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 12:12
Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?
Havuçlu Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • sıcak su (veya tavuk suyu)

Hazırlanışı


Pirinçler ılık suda 2-3 saat ıslatılır.(vakit yoksa sıcak suda yarım saatte yeterli)
Tereyağ ve sıvı yağ eritilir.rendelenmiş ve tuz eklenip karıştırılır,kapağı kapalı olarak 2-3 dakika pişirilir.
Yıkanmış pirinç eklenip karıştırılır ve 1-2 dakika kavrulur.üzerini yarım parmak geçecek kadar sıcak su eklenir,karıştırılır ve kaynara çıkınca altı kısılıp kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirilir.dinlendirildikten sonra servis edilir.afiyet olsun…