X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 14:59 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 15:03
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 bardak baldo pirinç
  • 100 gram tereyağı
  • 2,5 bardak kaynar su
  • Tuz
  • Kavurması İçin
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 tane soğan
  • İç yağ
  • Karabiber, Tuz

Hazırlanışı

  • Öncelikle pirinçleri yıkayıp tuz, limon ve pirinçlerin üstünü biraz geçecek şekilde ılık suyu ekleyip ıslatın.
  • Ardından kavurma için iç yağını ufak ufak doğrayıp soğanı da ince bir biçimde doğrayın.
  • İç yağını tencereye alarak kısık ateşte eritin.
  • Daha sonra kuşbaşı etleri de içine ilave ederek kısık ateşte suyunu salıp çekinceye dek kavurun.
  • Soğan, tuz ve karabiberini katarak pişirin.
  • Pilavı için tere yağını farklı bir tencereye alıp eritin.
  • Sonrasında pirinci de içine alarak kavurun.
  • Suyu ile tuzunu katıp kısık ateşte pişirin.
  • Önce servis tabağına pilavı alıp tabağa iyice yayın.
  • En son pilavın üstüne kavurmayı dökerek tekrardan yayın.
  • Afiyet Olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.