Maklube Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 16.3.2016 17:35 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 17:35
Maklube Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 600 gr kuşbaşı et,
  • 2 su bardağı garnitür,
  • 1 adet soğan,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı pirinç,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • 5 su bardağı sıcak su.

Hazırlanışı

  • Etleri düdüklü tencereye alıp orta hararetli ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun,
  • Sıvı yağı ekleyip kızdırın,
  • Soğanları ekleyip sürekli karıştırarak yumuşayana kadar kavurun,
  • Üzerlerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve tencerenizin pişirme süresine göre pişirin,
  • Kapağını açıp kalan suyunu iyice çekene kadar pişirmeye devam edin,
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve içine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin,
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tıkır tıkır olana kadar kavurun,
  • Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
  • Maklubeyi yapacağınız tencerenin dibine pişirdiğiniz etleri ve garnitürü koyup karıştırın,
  • Üzerine kavrulmuş pirinçleri ekleyip üzerini düzleyin,
  • 5 su bardağı sıcak suyu kenarlarından yavaş yavaş ekleyin,
  • Ocağın en küçük gözüne koyup en düşük ısıda suyunu çekene kadar pişirin,
  • Servisten önce 15-20 dk. dinlendirin.
  • Afiyet olsun...
ARKADAŞINA GÖNDER
Maklube Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz