X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 14:39 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 14:40
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kase pirinç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 kase sıcak su
  • 3 adet tavuk budu
  • Yeterince sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı


larımızı derin bir tencerede haşlamaya bırakıyoruz. İyice haşlandıktan sonra didikliyoruz. tenceresine sıvı yağı alarak içerisine tel sehriyemizi ekleyip kavuruyoruz. Suda yıkadığımız pirinçleri de ekleyip kavuruyoruz. Üzerine sıcak suyu ve didiklediğimiz tavuk etlerini de ekliyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra kapağını kapatıp en kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişdikten sonra derin bir kaseye pilavı koyup servis tabağına ters çeviriyoruz. Afiyet olsun.