X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 13:35 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 13:37
Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?
Türkmen Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 200-250 gr kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 3 tane havuç
  • Sıvı yağ
  • Pirinç
  • Tuz

Hazırlanışı

Etler düdüklüde kavrulur ve biraz su koyularak haşlanır. Daha bu kısımda isterseniz tavukla yapabilirsiniz veya dana eti değilse kullanacağınız et normal bir tencerede de etleri kavurabilirsiniz. Daha sonra etleri normal bir tencereye alıp biraz kavurduktan sonra soğanları doğrayıp ekliyoruz. Ardından kibrit çöpü şeklinde doğradığımız havuçları da ekleyip kavuruyoruz. Biraz kavrulduktan sonra 1 buçuk su bardağı kadar suyu ekliyoruz ki etler ve havuçların tadı birbirine geçsin. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bu arada kişi sayınıza göre pirinci yıkayıp ıslatıyoruz. Ben 2 buçuk su bardağı kullandım ve bizim özel pirinçden kullandım, ithal bir pirinç ama isteyenler baldo pirinçden de yapabilir. Çok güzel oluyor. Bir taraftan suyu kaynatıyoruz, tencereye 20 dakika kadar beklettiğimiz pirinçleri atıyoruz. Üzerine tuzunu da atıp pirinci güzelce yayıyoruz ve üzerini 2 cm geçecek kadar su ekliyoruz ve çok hafif üstten karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çekince tuzunu ve yumuşaklığını kontrol edip pişmediyse biraz daha su ekliyoruz. Suyunu çekince kısık ateşte kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakıyoruz. 10 dakika kısık ateşte 10 dakikada ocaktan alarak bekletirseniz çok güzel oluyor, servisi de önce ı tabağa koyup sonra üstünü koyuyoruz. Afiyet olsun.