Türkiye'nin en iyi haber sitesi

li Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 23.3.2016 15:25 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 15:33
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet patlıcan – alacalı soyulup, iri küp doğranmış
  • 2 adet patates – küp doğranmış
  • 500 gr. taze fasulye
  • 2 adet orta boy soğan – iri doğranmış
  • 3 adet sivri biber – iri doğranmış
  • 1 baş sarımsak – üzerlerine vurulmuş
  • 2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

  • Patlıcanları alacalı soyun ve iri iri küpler halinde doğrayın, patatesleri patlıcanlardan biraz daha küçük küpler halinde doğrayın.
  • Güvece sırasıyla soğan, patlıcan, patates, fasulye, biber, sarımsakların yarısını ekleyin tuz ve karabiber de serpin.
  • Ardından aynı sırayla geri kalan sebzeleri ilave edin ve yine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Salçaları suda açın, domateslerle karıştırın ve güvecin üzerine dökün.
  • Üzerine zeytinyağını gezdirin ve tereyağını küçük küpler şeklinde en üste yerleştirip ateşe alın.
  • 35-45 dakika orta ateşte pişirin.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Sebzeli Güveç Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz