KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ SARMASI MALZEMELERİ:
250 gr kadayıf
4 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
İçi için:
1,5 su bardağı Ceviz içi
Damla çikolata
Süsleme için:
160 gr Sütlü çikolata
Damla çikolata
KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ SARMASI YAPILIŞILI:
Kadayfları kırarak tereyağında şekerle birlikte rengi değişene kadar kavurun. Kavurduktan sonra büyük fırın tepsisine yayarak eşit şekilde dökün. Muhallebisi için süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Topaklanmaması için blendırla çırpın.
Kadayıfların üzerine dökün. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyun yaklaşık 3-4 saat bekletip çıkarın. Uç kısımlara ceviz ve damla çikolata koyup spatula yardımı ile kaldırıp rulo halinde sarın ve üzerine dökülen kadayıfları serpiştirin.
Üzerine çikolata eritip servise hazır edin.