X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yumurtalı Bello Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 10:13 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 10:16
Yumurtalı Bello Nasıl Yapılır?
Yumurtalı Bello Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 yemek kaşığı kişniş
  • 6 adet yumurta
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet marul
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

Hazırlıkları

Kırmızı mercimek üzerine tuz eklenip haşlanır. Kuru soğan ince ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur. 5 yemek kaşığı domates salçası ilave ederek kavurmaya devam edilir. Geniş bir kaba ince bulgur alınır, üzerine haşlanmış mercimek ilave edilip soğumaya bırakılır. Mercimeğin içine tuz ve 2 yemek dövülmüş kişniş eklenerek harmanlanır. Üzerine soğanlı salçalı harç ilave edilir. İnce kıyılan maydanoz ve yeşil soğan mercimeğin üstüne eklenerek harmanlanır. lar çırpılır, kızdırılmış sıvıyağda pişirilir. Mercimeklere ilave edilen yumurtalar iyici harmanlanır. El ayasıyla sıkıp bırakılan marul yaprakları üzerinde servis edilir.