Malzemeler
- Bir paket mantar
- 3 tane yumurta
- 1 tane soğan
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı maydanoz
Hazırlanışı
Öncelikle mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz. Sap kısımlarının hepsini olmamak kaydıyla kesiyoruz. Ardından dilimliyoruz ve kararmamalı için limonlu suya koyuyoruz.
Yumurtalarımızı kırıp, çırpıyoruz. İçine tuz ve karabiber katıyoruz. Maydanoz kullanıyorsak iyice yıkadıktan sonra incecik kıyıyoruz. Soğanımızı soyup, doğruyoruz.
Daha sonra büyük bir tavaya sıvı yağımızı koyalım. Soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlayalım. Soğanlarımızı kavurduktan sonra mantarlarımızı ilave edelim ve ikisini birden güzelce kavurmaya devam edelim.
Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra maydanozumuzu ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
En son yumurtalarımızı ekleyelim. Sürekli karıştırarak yumurtaların da pişmesini sağlayalım ve sıcak olarak servise sunalım.