Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Gökhan Özen

Ahmet Gökhan Özen, 29 Kasım 1979’da Ankara'da doğdu.

6 yaşında Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu sınavlarında yüksek başarı göstererek ilk müzik eğitimine burada çok sesli koroda başladı. Daha sonra 8 yaşında Ankara Radyosu TSM Çocuk korosu için açılan sınavı birincilikle geçerek bu kurumdaki çok değerli hocalardan 8 sene Türk Sanat Müziği eğitimi aldı.

T.E.D. Ankara Koleji'nden mezun olan Özen, 2000 yılında ilk albümünü çıkardı.

İlk albümünün çıkış parçası "Aramazsan Arama" ile büyük üne kavuştu. 2001 yılında ikinci albümü "Duman Gözlüm", 2002'de ise bu albümdeki şarkıların remikslerinden oluşan "Duman Gözlüm Remix" yayınlandı. 2003 yılında çıkarttığı "Civciv" adli albümü ile ismini iyice duyurdu.

Birçok hit şarkıya imza atan Özen, albümünde yorumladığı tüm şarkıların söz, müzik ve aranjelerini kendisi yapıyor. Bununla birlikte birçok ünlüye de şarkı veriyor.

2006 yılında "Sevda Çiçeği" dizisiyle oyunculuğa ilk adımını atan Özen, ikinci dizisi "Yalan Dünya" ile büyük beğeni topladı. 2011 yılında kendi kurduğu Han Medya ile hem prodüktörlüğünü üstlendiği hem de başrol aldığı "Yıldız Masalı" adlı bir dizi çekti.

Özen, 7 Temmuz 2010'da CHP İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen'in kızı Selen Sevigen ile evlendi.

Çiftin 16 Temmuz 2012'de Ada Deren adını verdikleri bir kızları oldu.

Diskografi
2000: Özelsin
2001: Duman Gözlüm
2002: Duman Gözlüm Remix
2003: Civciv
2004: Her şeyde Biraz Sen Varsın (Sevgililer Günü'ne özel edisyon)
2004: Aslında
2005: Kalbim Seninle
2007: Resimler & Hayaller
2008: Bize Aşk Lazım
2010: Daha Erken
2010: Başka
2013: Milyoner

Kazandığı ödüller
2001 Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2001 Magazin Gazetecileri Derneği Yılın Sanatçısı
2001 Tebeşir.com Ödülleri Müzik Dünyası Onur Ödülü
2001 Siyaset Meydanı Yılın Parlayan Genç Yıldızı
2001 Popsav Şarkı Günleri Teşekkür Ödülü
2002 Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2004 İstek Vakfı Yılın Pop Müzik Sanatçısı
2004 İstanbul Fm Altın Ödülleri
2004 2. Mü-Yap Müzik Ödülleri Diamond Albüm (Civciv)
2005 Future Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek
2005 Radyo'nun Yıldızları Yılın En İyi Sanatçısı
2005 İstanbul Fm Altın Ödülleri
2006 4. Mü-Yap Müzik Ödülleri Altın Albüm (Kalbim Seninle)
2007 İstanbul Fm Altın Ödülleri En İyi Pop Erkek
2008 6. Mü-Yap Müzik Ödülleri Altın Albüm (Resimler ve Hayaller)

Filmografi
2006 Sevda Çiçeği Selim Oyuncu
2007 Yalan Dünya Saner, Ömer Dizinin müzikleri Özen'e aittir
2011 Yıldız Masalı Kaya Oyuncu

HABERLER Gökhan Özen ile ilgili tüm haberlere, sabah.com.tr’ye eklenen son dakika haber ve gelişmelerine 7/24 bu başlık altından ulaşabilirsiniz. Toplam 11 Gökhan Özen haberi sayfamızda bulunuyor.
BİZE ULAŞIN