Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Buna can mı dayanır?

Jet Sosyete izleyicileri hem tv8 yönetimine, hem de Gülse Birsel'e öfkeli. Dizinin önce saatinin geçe alınması, sonradan da gününün değişmesi, Jet Sosyete tiryakilerinin sosyal medyadan yoğun bir tepki göstermesine yol açmıştı. Bunun üzerine dizinin senaristi Gülse Birsel sosyal medya hesabından yorgun argın bir set fotoğrafı paylaşarak, 'Gördüğünüz haldeyiz. Her hafta 120 dakikalık bölüm çekmek kolay değil. Haftaya görüşmek dileğiyle' şeklinde bir açıklama yapmak zorunda kaldı.
120 dakikalık dizi, dünya üzerinde sadece bize özgü bir fenomen. Tüm dünyada komedi dizileri 30-40 dakika ile sınırlı tutulurken, bizde insanları 120 dakika boyunca durmadan güldürmeye çalışmak kelimenin tam anlamıyla deli işi. Dramda bakışmaları uzatır, manzaralar ekler işi uzatırsınız. Ama komedide öyle mi? Sürekli diyalog ve durum komedisi yaratmak zorundasınız. Bu nedenle Gülse Birsel ve ekibinin metal yorgunluğu şöyle dursun, akıl sağlıklarını korumaları bile mucize.
İşin ilginç tarafına gelince...
Gülse Birsel bu aralar bir vitamin firmasının reklamında son derece dinç ve dinamik bir şekilde sete geliyor.
O vitamini kullandığı için adeta yerinde duramıyor. İşin gerçeği ise setin hastalık ve yorgunluktan yeni bölüm çekecek mecalinin olmaması...
Bir kez daha gördük ki; reklamlar hayal, gerçekler hayat...
NOT: Bu hafta dizi setlerinde iki kriminal olay yaşandı.
Zalim İstanbul'un setinde çalışma koşullarının 'insanlık dışı' olduğunu iddia eden kamera ekibi ile set koordinatörünün kavgası karakolda bitti. Atiye'nin setinde boyacılık yapan bir set işçisi ise yüksekten düşerek hayatını kaybetti. Her hafta iki saatlik dizi bölümü yetiştirme çılgınlığı daha çook can yakacağa benziyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA