Nilay Arslan
Nilay Arslan
Vedik astrolojide hangi burçsun?
22.07.2022 | Cuma

Gezegenlerin gerçek astronomik konumlarını kullanarak yolculuğu ruhunuz vasıtasıyla yapan, ruh ve bedeni bir bütün olarak algılayan, sonuç alırken kaderi, karmayı, ruhunuzun kendi labirentlerini de sistemin içine dahil eden eski ve kadim bir astroloji türüdür.

Vedik Astroloji ruhun yolculuğu ile ilgilenir. Ruhun, bu hayata gelişinde ki amacını, geçmiş karmasından getirdiği yüklerini, potansiyellerini, geliştirmesi gereken yönlerini, hayatında ki zor geçmesi muhtemel dönemlerini ya da sıçrama yapması muhtemel zamanları belirleme de kılavuz görevi görür. Her bir kişi doğduğu an, Sema'da eşsiz bir dizilim ile meydana gelir ve bu dizilim o ruha özeldir. İşte vedik astroloji bu eşsiz datayı yorumlamak ve harita sahibine bu yolculuğunda gerek duyduğu kılavuzluğu yapmak için vardır.
Kişiliğiniz ve gerçek siz, doğduğunuz tam yer ve anla bağlantılı olan gezegenlerin konumuna göre belirlenir. Gelecekle ilgili tahminlerde ise gezegenin gelecekteki ve şu anki konumları sizin doğum haritanızdakilerle kıyaslanır.


Vedik astrolojide hangi burçsun?
Hint Astrolojisi, kişinin doğduğu anda yıldızların, gezegenlerin ve Güneş'in gökyüzündeki konumlarını kullanarak hareket eder. Batı astrologlarının çıkardığı doğum haritasından tamamen farklı bir harita çıkarır. Hint astrolojisine göre yaşamımızdaki tüm olaylar, doğduğumuz anda doğduğumuz yerde bulunan gök cisimlerinin konumlarına bağlı olarak gerçekleşmektedir.

Yeni bir iş başlatırken, evlilik tarihlerinin belirlenmesinde, önemli seyahatler ve ilişkilerle ilgili olarak ve pek çok diğer konuda astroloji doğru yolu gösterebilir ve görevlerinizi yerine getirmenize yardımcı olabilir.



Vedik horoskoplar hayatınızın her alanına netlik katar, derin anlamı olan pek çok şeyi size gösterir, pek çok fırsatı yakalamanızı sağlar ve karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelmenize yardım eder.
Vedik Astrolojisinde burçların isimleri ve tarihleri, batı astrolojisine göre değişiklik gösterir. Bu yüzden Vedik Astrolojisi ile burcunuzu takip etmek için önce doğum tarihinize göre burcunuzu kontrol etmeniz gerekir.

Koç/Mesha (14 Nisan - 14 Mayıs)

Boğa/Vrishibha (14 Mayıs - 14 Haziran)

İkizler/Mithuna (14 Haziran – 14 Temmuz)

Yengeç/Karka(14 Temmuz - 14 Ağustos)

Aslan/Simha (14 Ağustos - 14 Eylül)

Başak/Kanya (14 Eylül - 14 Ekim)

Terazi/Tula (14 Ekim - 14 Kasım)

Akrep/Vrishcika (14 Kasım - 14 Aralık)

Yay/Dhanus (14 Aralık - 14 Ocak)

Oğlak/Makara (14 Ocak - 14 Şubat)

Kova/Kumbha (14 Şubat - 14 Mart)

Balık/Mina (14 Mart – 14 Nisan)

VEDİK ASTROLIOJİDE İLİŞKİ UYUM ANALİZİ

Hint Astrolojisi'nde uyum analizleri yapılırken öncelikle incelenecek noktalar yükselen (ASC) burçlardır. Yükselen burç bizim hayata nasıl baktığımızı ve genel karakterimizi gösterirken, eşimizin de hayata benzer bakması uyumluluk puanını yükseltecektir. Ateş, Toprak, Hava ve Su burçları kendi içlerinde birbirleriyle oldukça iyi anlaşabilirler.
Aşağıda çeşitli burçların elementlerini görebilirsiniz.



Ateş Burçları :
Koç, Aslan ve Yay
Toprak Burçları :
Boğa, Başak ve Oğlak
Hava Burçları :
İkizler, Terazi ve Kova
Su Burçları :
Yengeç, Akrep ve Balık



Yükselen burçların incelenmesinden sonra Güneş ve Ay'ın yerleştiği burçlar ve birbirleriyle ilişkileri incelenir. Örneğin haritasında Ay ile erkek haritasında Güneş kavuşum yapıyor ya da trine adını verdiğimiz üçgen bir açı yapıyorsa olumlu kabul edilir. Erkek ve kadın haritasındaki Ay'lar arasında 3-11 ev ya da 5-9 ev mesafe varsa büyük bir uyumluluk ve birbirini tamamlayıcılık göstergesidir. Bu tür göstergelere sahip çiftler birbirlerine karşı içten ve sevgi dolu ve kadersel birliktelik içinde karşılaşıp uyum içinde olurlar.

SON DAKİKA SON DAKİKA