Nilay Arslan
Nilay Arslan
Enerji açısından ‘çalınamaz’ ve ‘eksilemez’ olabilmek
29.09.2023 | Cuma

Üzerinize yapıştığını hissettiğiniz kötü enerjilerin ya da bedensiz varlıkların tek bir beslenme kaynağı vardır; korkularınız. Korku ve korkunun türevleri olan negatif ne varsa, onların besin kaynağıdır.

Enerji dengenizi olumsuz etkileyen, yaşam alanınızda ve insanlarla ilişkilerinizde huzursuz hissetmenize neden olan şey, "kötü enerji" olarak adlandırılır.

Gelelim bu enerji vampirlerine... Etrafınızda öyle insanlar vardır ki, onların yanında kanınız çekilmiş gibi hissedersiniz. Kimisi çok konuşur, kimisi hiperaktiftir, kimisi kötümserin kimisi de Pollyanna'nın önde gidenidir ama bir şekilde onların yanında kendinizi bitkin, depresif, halsiz, tükenmiş hissedersiniz.

Telefonda bile konuşsanız, görüşmeniz bittiğinde bitkin halde bulursunuz kendinizi.

KENDİ ENERJİ VAMPİRİMİZ OLMAK

Her insanın hayat yolu birtakım hikâyeler içerir. Hiç kimse doğduğu andan öldüğü ana kadar mutlu ve pozitif olaylarla yaşamaz hayatını. En sorunsuz sandığınız hikâyenin içindeki kişi bile kendisi için üzülecek bir nokta bulup yüzeye çıkarır ve onunla oyalanıp sıkıntı yaşar. Kime hayatı hakkında soru sorsanız, mutluluklarından çok acılarını anlatır. En çok acılara tutunup, kendimizi değerli hissetmeye ve yansıtmaya meyilliyizdir çünkü. Burada yaptığımız şey aslında kurban bilinciyle kendi vampirimizi yaratmak...

Özellikle kendine acımak, bizim için çok klasik bir davranıştır. Hayatımız kendimize acımanın içinde yok olup gidiyor. Oturup başımıza gelenlere ağlamakla geçiyor zamanımız.

Bir sıkıntı yaşayan kişi isyan eder ve evrene sorar; "Ben sana ne yaptım ki, bana bu acıyı verdin?" Bu sorunun cevabı yoktur. Zira o kişi, yaşamda var olmaktan başka bir durumda değildir ve her şey olması gerektiği gibidir...

ENERJİNİZİN EFENDİSİ SİZSİNİZ

Peki bu durumun bir çaresi yok mu? Elbette var. Her şey enerjiden ibaretse, enerjinizin efendisi de sizlersiniz. Bedeninizde ve auranızın etrafında akan enerjinin sadece kendi sınırları içinde kalmasını sağlarsanız; ne enerjiniz dış güç tarafından çalınabilecek ne de dışarıdan içeriye bir sızıntı olacaktır.

Yaşam öyküsünün yüklerinden kurtulmak... Dikkati yoğunlaştırıp kontrol altında tutmak... Yaşamı ve insanları kabullenmek ve affedebilmek... Kişisel bağımlılıklardan sıyrılmak... İçsel sessizliği sağlamak... Yansız olmak... Kendine acımaktan kurtulmak... Kendinin ve evrenin izini sürmek... Tüm bunlar bütünsel çalışmaların ayrıntılarıdır. Bu koşulları yerine getirmek, dünya egolarından ve kalıplarından sıyrılmak kolay değildir. Ancak bu konuda kendinizi geliştirmezseniz günün sonunda kazanan onlar, kaybeden siz olursunuz.

Enerji açısından "çalınamaz" olabilmenin birçok tekniği vardır. Bunlardan en güçlü olanı, bu kapsamda verilen bütünsel yaklaşımlı eğitimler ve meditasyonun ta kendisidir.

Özel olarak tekrarlanan şifa tonlamaları ve mantraların gücü de inanılmazdır. Bu çalışmalar sizi istenmeyen güçlerden koruyacak tılsımlara sahiptir. Bu eğitimlerle beta frekansından çıkıp alfa frekansına geçebilmek ve zihin-beden-ruh ilişkisi dengelemesi öğretilir.

POZİTİF ENERJİ İÇİN NE YAPILMALI?

Stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar, aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklardır.

SON DAKİKA SON DAKİKA