İşte CHP’nin hukuka müdahale görüntüleri
12 Haziran 2019 | 08:27
31 Mart seçimlerinin ardından 2 Nisan’da İl Seçim Kurulu Başkanı Müberra Gürdal ve iki hakim mesai saati sonrası adliyeye geldi. 5 dakika sonra ise İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da olduğu heyet hakimlerin yanına geldi. Ve oyların sayımı için jet durdurma kararı verildi.
Müberra Gürdal ve iki üye hakim Fatma Nigar Uçar ile Nihal Koç, 2 Nisan'da mesai bitimi sonrası evlerine gittikleri, saat 20.10'da Çağlayan Adliyesi'ne yeniden giriş yaptıkları kameralarca ortaya konuldu. 3 isim, saat 20.15'te de İstanbul İl Seçim Bürosu'na giriş yaptı. Kurul üyelerinin gelişinden sadece 5 dakika sonra aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunduğu CHP heyeti 5 araçla adliyenin nizamiye kapısından giriş yaptı. Görüntülerde; CHP'li heyetin saat 20.17'de İstanbul İl Seçim Bürosu'na yöneldikleri görülüyor. Görüntülerde ayrıca CHP'li heyetin Müberra Gürdal ve üye hakimlere oyların yeniden sayımının durdurulmasına yönelik itiraz dilekçeleri verdikleri, saat 20.45'te ise adliyeden çıkış yaptıkları açıkça göze çarpıyor.
Gürdal ve iki üye hâkim, CHP'nin başvurusunu işleme aldı ve aynı gece yarısı yasalara aykırı olarak 7 ilçede sayımı durdurdu. Böylece hakimler, 298 Sayılı Seçim Kanunu'nun 100. maddesinde yer alan, "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır. Yapılacak şikayet ve itirazlar işi durdurmaz" hükmünü açıkça ihlal etti. Gürdal ve iki hâkimin oy sayımını durdurabilmek için akşam vakti adliyeye gelmesi, Türkiye Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan oy sayımını durdurmaları, CHP-İstanbul İl Seçim Kurulu'nun işbirliğini açıkça gözler önüne serdi.
Sıradaki
OTOMATİK OYNAT
Okan Buruk: "Bu galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemliydi"
27.04.2026 | 07:27
F-4E/2020’lerle Karadeniz’de eğitim uçuşu | Video
26.04.2026 | 15:55
Bir günlüğüne Yozgat İl Jandarma Komutanı oldular | Video
21.04.2026 | 10:56
A PARA
ATV
A2TV
ZTK