Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

İslamcı da cahil, laikçi de!

Haberi okuduğumda gülmekten ölüyordum! Bilmeyenler için özetleyeyim: İstanbul Üniversitesi Vezneciler Kampusu'nda bir grup İslamcı öğrenci, kendi görüşlerinden olmayan arkadaşlarını kantine kapamış ve Kuran okuyarak 31 Mart Vakası'nı anmış. (Henüz kanıtlanmamış bir iddiaya göre bunu yaparken kız öğrencilerden de başlarını örtmelerini istemişler.)
Soracaksınız: "Bu haberin nesi komik?"
Olayın kendisi komik değil elbette. Demokrasi düşmanı, özgürlük karşıtı birtakım zorbaların yaptığı komik olur mu hiç!
Beni kahkahalara boğan bunu yaptıkları tarih: 31 Mart!
Kantindeki olay 31 Mart günü meydana gelmiş. Bunun nesi mi komik?
Çünkü 1909'daki (Rumi takvime göre 31 Mart'taki) ayaklanmanın bugünkü takvimdeki karşılığı 13 Nisan'dır!
Dangalaklığa bakar mısınız? Tarihi bir olaya sahip çıkmaya kalkışıyorsun. Ama o olayın ne zaman meydana geldiğini bilmiyorsun. Kim inanır senin ciddiyetine, kim inanır senin samimiyetine?
Peki bu zorbalığı yapan İslamcılar cahil de... 'Karşı taraf' çok mu farklı? Bundan bir yıl önce CUMOK ('Cumhuriyet Okurları' platformu) bir ilan yayınlayarak, 31 Mart'ın yıldönümü vesilesiyle gericiliği lanetlemişti. Peki bu ilanı ne zaman vermişlerdi: 30 Mart 2005 günü!
(Not: Bu yıl da Cumhuriyet'te Meriç Velidedeoğlu'nun, "Evet olay 13 Nisan'a denk düşüyor ama, bu gerici ayaklanmanın 31 Mart günü anılıp, yeniden değerlendirilmesi daha uygun gibi geliyor insana" diyen yazısı yayınlanmaz mı! Pes vallahi.)
Vaziyet ortada: Biri İslamcı, 31 Mart'ı yüceltiyor... Diğeri laikçi, 31 Mart'ı yerin dibine batırıyor. Bunlar birbirine karşıt siyasi gruplar... Ama cehalet gibi ortak bir yanları var: İkisi de övdüğü ya da sövdüğü olayın ne olduğunu doğru dürüst bilmiyor. Tam bir 'güleriz ağlanacak halimize' durumu.
Bu İslamcılarla, o laikçileri toparlayıp '31 Mart Vakası' konulu kursa göndermek gerek!
Önce öğrensinler, sonra siyasi tavır alsınlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA