Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Gerilimi kim yaratıyor?

Haber şöyle: "Denizli Aksiyon derneği tarafından organize edilen ve Pamukkale Üniversitesi Morfoloji Merkezi konferans salonunda yapılması planlanan Bedirhan Gökçe şiir dinletisine başörtülü izleyicilerin katılmak istemesi salon değişikliğine yol açtı. İddiaya göre Rektör Hasan Kazdağlı türbanlı kadınları içeriye alamayacaklarını belirterek salonu açmaktan vazgeçti."
2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bu tip olaylarla karşılaşacağız. Gerilimi artırarak AKP'yi köşeye sıkıştırmak için ellerinden geleni yapacaklar.
Ancak şunu unutmasınlar: Köşk seçimini bilemem ama eğer ekonomi kötüye gitmezse genel seçimde halk oyunu yine AKP'ye verir. Nereden mi biliyorum? Geçenlerde açıklanan muhafazakârlık araştırmasına göre... Görüşülen kişilerin yüzde 85'i başörtülü bir kadının aynı zamanda erkeklerle eşit haklara sahip ve çağdaş bir kadın olabileceğini belirtiyor. Ayrıca başını örten bir kadından rahatsızlık duymayacağını ifade edenlerin oranı da yüzde 93.
Yani gerilimi kalan yüzde 7 yaratıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA