Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Güven' mi dediniz?

Dün Çerkes bir arkadaşım aradı: "Genelkurmay'ın sitesindeki Çerkes Ethem fotoğrafını gördün
GK'nin internet sitesinde Atatürk Köşesi var. Pardon yanlış yazdım: ATATÜRK Köşesi. Açtım ki ne göreyim?
Mustafa Kemal ile Çerkes Ethem'i birlikte gösteren fotoğrafta... Çerkeslerin hürmet dolu tabiriyle 'Ethem Bey'in yüzü tanınmayacak biçimde bozulmuştu. Hem de çocuksu bir acemilikle. 1920'de Ankara İstasyonu'nda çekilmiş fotoğrafta yer alan herkesin yüzü net. Ama Mustafa Kemal'in hemen yanında duran heybetli adamın suratı sansürlenmiş.
Bunu yaptıranlara disiplin cezası filan verilmeli. Çünkü... Resmi tarihin Çerkes Ethem'i hain ilan etmesi ve Kurtuluş Savaşı'na olan katkısını küçümsemesi başka... Tarihi bir belgeyi bozmak başka... Biri ideolojik saptırma, diğeri resmi bir kurum tarafından yapılan tahrifat.
Olayın bir de gülünç yanı var: Yüzü karalandığı için Ethem görsel tarihten silindi mi? Yoo! Fotoğrafın aslı internette sürüyle...
"Orduya nasıl güvenmezsin?" O halde ben de sorayım: Kendi savaş gemisini batırdığını yıllarca halktan gizleyen... Uludere'de 34 vatandaşı imha edenleri sumen altı eden... Bir asır sonra Çerkes Ethem'i sansürleyen bir kuruma siz nasıl güveniyorsunuz? Hayret!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA