Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Şota'nın ayıbı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze'ye Fenerbahçeli futbolcu(lar) küfür etti mi? Belli ki edilmiş.
Bana kalsa... Bu futbolcuya önce gereken cezayı verir... Sonra da üçte bir oranında indirirdim. Sebebini anlatayım:
Bazı maçların tansiyonu yüksektir. Futbolcular giderek sertleşir. Hocaların "sakin olun" işaretleri bir işe yaramaz.
Bir de rakibini oynatmamak üzere sahaya çıkan takımlar oluyor. Amaçları: Sürekli faullerle rakibi yıldırmak veya sinirlendirerek kart görmesini sağlamak... Ayrıca maç sık sık durduğu için, akışkan bir futbol oynanamıyor ki bu da faul yapana yarıyor.
İşte Kasımpaşa tam da buydu: Fener'i faul yaparak durdurmaya gelmişlerdi. Hele ilk dakikada golü bulunca, iyice coştular... Onlar vurunca, Fenerliler de vurmaya başladı. Sonuç: 16+22= 38 faul... Yani maç 38 kere kesildi. Peki, maçı bu hale getiren kim? Öncelikle Kasımpaşa'nın hocası Şota! Çünkü hoca istemese, futbolcular böyle oynamaz.
Mesela Kasımpaşalı Adem... Niye, hiç ama hiç gereği yokken, sakatlamak istercesine Volkan'a faul yapıyor? Yap denilmese yapmaz. Fenerli oyuncu küfrü işte böyle bir ortamda ediyor. Ayıp mı? Elbette ayıp. Ceza görmeli mi? Tabii ki görmeli. Ama olayda tahrik olduğu için, cezasında indirim yapılmalı.
Ya Hakem Hüseyin Sabancı? Fenerbahçe milyonlar yatırıp futbolcular alsın... Ama sen, sarı kartını zamanında göstermeyerek, maçın çirkinleşmesine, gerilmesine izin ver. Hem de UEFA'nın kesin talimatlarına rağmen.
Olmaz öyle şey!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA