Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

El Kaide: Yeniden Medeniyetler Çatışması?

Başbakan Erdoğan, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) üyesi ülkelerin eğitim bakanlarının (resmi olmayan) toplantısında konuşurken, teröre başvuran İslamcıları şöyle eleştirdi:
"İslam'da terörist olamaz. İster El Kaide olsun, ister şu olsun, bu olsun...
Biz bunların hepsini lanetliyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir.
Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüştür.
Dünyayı tanımayan insanlar koyu bir taassupla akıl almaz vahşete gidiyor. Bu ateş eninde sonunda herkese değer ve herkesi yakar..."
Başbakan'ın bu net tavrı bence çok önemli...
Çünkü gün geçmiyor ki Batı medyasında El Kaide ve uzantılarıyla ilgili haber ve yorumlar çıkmasın... Bu da Medeniyetler Çatışması teorisinin yeni bir kılıkla tekrar gündeme geldiğini gösteriyor.
Hatırlayın... Sovyetler Birliği çöküp Soğuk Savaş bittiğinde... Amerikalı siyaset bilimci Samuel Huntington'ın, "Gelecekte mücadele medeniyetlerkültürler arasında olacak" iddiası öne çıkmıştı. Kabaca ifade edersek, Batı ve İslam arasında uzlaşmaz bir çelişki olduğunu iddia ediyordu Huntington...

Onlar da "inanıyor"

Bu teoriye karşı çıkan çok oldu. Hatta İspanya ve Türkiye'nin öncülüğünde, çok sayıda ülkenin katılımıyla oluşturulan 'Medeniyetler İttifakı' projesiyle, "Batı ve İslam dünyası arasındaki gerilimin dini değil politik" olduğunun altı çizildi.
Ancak bugün El Kaide ve uzantısı olan İslamcı terör örgütleri, "Bu aynı zamanda bir dinler savaşıdır" iddiasında.
Hatırlayın: Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate alışveriş merkezini basan El Şebab adlı örgüt, masum insanları "Müslüman olanlar ve olmayanlar" diye ikiye ayırdıktan sonra, öncelikle 'olmayanları' öldürmüştü.
Aynı günlerde Pakistan'da ise İslamcı canlı bombalar, kilise önünde kendilerini patlatmıştı. Sonuç: 80 ölü.
Dünyanın dört bir yanındaki aklı başında Müslümanlar, bu teröristleri lanetliyor. İşte Türkiye'nin Müslüman Başbakanı, "İslam'da terörist olmaz" demekte.
Ancak çok ama çok önemli bir sorun var: Bu İslamcı militanlar Allah'a, Hz. Muhammed'e, Kuran'a, Ahiret'e inanıyor... Bildiğimiz kadarıyla kelime-i şahadet getiriyor, namaz kılıp, oruç tutuyorlar. Allah bilir zekât da veriyorlardır.
Yani din ve iman açısından bu militanların ortalama bir Müslüman'dan farkları yok.

Barışı dinamitliyorlar İşte
temel sorun bu:
Barışçı ve sağduyulu Müslümanlar, medeniyetlerin ittifakı için uğraşırken... İslamcı teröristlerin sadece kanlı eylemleri değil, "kimlikleri" de bu girişimleri dinamitliyor.
Yani düpedüz medeniyetleri çatıştırmak için uğraşıyorlar. Bu vahim çaba da Müslüman olmayan halklarda "İslamkorkusuna" yol açıyor. ("İslamofobi" demiyorum çünkü "fobi" mantıksız korkudur.
Burada ise korku, gayet mantıklı.)
Özetle: Medeniyetler Çatışması, nihayetinde Amerikan Neocon takımının (Yeni Muhafazakârlar) teorisiydi...
Çeyrek asır sonra aşağı yukarı aynı teori, İslamcı teröristlerin dünya görüşü olarak karşımıza çıktı. Ne hazin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA