Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Görkemli bir 'kutlama partisi'

Bugün AK Parti için çok önemli bir gün.
Ankara'da Olağanüstü Kongre var. Tartışmasız lider, yılların Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçildiği için Köşk'e çıkıyor.
Onun yerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan olacak. İlerleyen günlerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Başbakanlığa atanacak.
Benim, "Heyecansız bir Kongre olacak" dediğimi duyan bir arkadaşım... "Diye böyle söylüyorsun" dedi: "Kongre çok görkemli olacak; müzikler çalacak, bayraklar sallanacak ortalık alkıştan inleyecek... Heyecandan ağlayanların olacağına eminim."
Doğru ama benim kastettiğim heyecan, "rekabetin heyecanı". Kongrede sonucunu merakla bekleyeceğimiz bir yarış izlemeyeceğiz ki! (Bu bakımdan eylül başındaki CHP kurultayı gayet heyecanlı olacak.) Ahmet Davutoğlu tek aday olarak katılacak ve kazanacak.
Sonucunu bildiğiniz bir maçı izlemek gibi... Belki bazı ayrıntılar ilginç olabilir: Mesela Davutoğlu'na oy vermeyen delegelerin sayısı. O kadar.
Velhasıl bugünkü Kongreye devir teslim kutlaması da denebilir.
Asıl heyecan şu soruda: Bakanlar Kurulu kimlerden oluşacak?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA