Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

Samimi mi? Sanmıyorum

Fransa konusunda ben iyimser değilim. Yani Paris'in, Ankara'nın Suriye ve Esad konusundaki tezlerini hakikaten desteklediğini sanmıyorum. Peki, ne oluyor? ABD, her süper güç gibi Suriye'nin ve Esad'ın geleceğini, kendi vizyonuna göre şekillendirmek istemekte... Bölgede uzun yıllar etkili olmuş ve ilişkileri hâlâ devam eden Fransa da bu oyunda rol alma amacında... (Not: Fransa'nın yoğun bir şekilde Esad yönetimi ile el altından görüştüğünü biliyoruz.)
Bunu nasıl yapacak? Bölgede hem diyalog kurulabileceği, hem de hedefleri ABD ile uyuşmayan kim var? Türkiye! O halde Türkiye'yle yakınlaşmak, ABD'yi sıkıntıya sokacak, uzlaşma aramasına yol açacak bir hamle olabilir.
Özetle: ABD, "Ey Fransa, Suriye'nin geleceğini belirleyeceğimiz masada sen de aktif olarak yer al" dediği anda Paris, Ankara'ya "adieu" diyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA