Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

ABD: Demokratların veda turları başladı

Bundan iki yıl önce, Obama'nın yeniden başkan seçilmesine "büyük zafer" diyenleri eleştirmiştim. Çünkü... Evet, Obama delege düzeyinde rakibi Romney'ye ciddi bir üstünlük sağlamıştı... Ancak Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin toplumdan aldıkları oylar arasında büyük fark yoktu.
Bu veriler, Demokrat eğilimli yorumcuların, "köhne, demode, çağdışı" dediği Cumhuriyetçilerin, 2016'daki seçimleri kazanabileceğini gösteriyordu.
Nitekim o yöne doğru gidiliyor... ABD'den yansıyan haberlere göre "ara dönem" seçimlerini Cumhuriyetçiler kazandı. Hem Temsilciler Meclisi'nde, hem de Senato'da üstünlüğü aldılar.
Bunun anlamı şu: Başkanlığının bitmesine iki yıl bulunan Obama, artık önem verdiği yasaları Kongre'den geçiremeyecek.
Popülerliği zaten giderek azalan Obama, Demokrat Parti'nin farkını ABD toplumuna gösteremeyecek. Önümüzdeki başkanlık seçimini Cumhuriyetçiler kazanacak.
Cumhuriyetçilerle birlikte ABD'nin Ortadoğu politikasının bugünlere kıyasla sertleşmesi, daha İsrail yanlısı olması, İslamcıları karşısına alırken, din-dışı akımlara prim vermesi bekleniyor.
Demokratların dönemi aslında bitti. Obama iki yıl, üç ay boyunca uzatmaları oynayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA