Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Malta'da boncuk bulanlar

Bazı küçük Karayip devletleri gibi, bazı yolsuz kalan AB ülkeleri de "parayla vatandaşlık satar" oldular.
Malta, 650 bin avroyu bastırana pasaport veriyor.
Önceleri uzaktan kumandayla veriyordu, haritada Malta'nın yerini göstermen bile gerekmiyordu, şimdi AB'nin itirazı üzerine en az 1 yıl oturma şartı getirmiş.
En çok başvurunun da Dubai, İstanbul, Moskova, Paris ve Roma'daki Malta elçiliklerine yapıldığı açıklanmış.
Bir Fransız ya da İtalyan'ın Malta pasaportu almak amacıyla 650 bin avro bastırması için deli olması gerekeceğinden, başvuranlar Arap, Türk ya da Rus.
Vize sorunlarından bunalmış işadamının "ceremesi kaç paraysa ödeyip" rahata kavuşmak istemesini anlamak mümkün. İşi gücü bırakıp gidip La Valletta'da kiralık ev bulması ve bir yıl oradan kıpırdamaması şartıyla dolaşım kolaylığı çantada keklik. (Ya da Malta bir katakulli yapacak, bir adres uydurup "oturuyormuş gibi" gösterecek.)
Fakat Avrupa'da iş bulmak isteyen garibanın ha deyince bu parayı çıkarabilmesini anlamak zor. Tarlayı ya da eşeği satıp bu parayı denkleştirebiliyorsan niçin gitmek istiyorsun?
Öyleyse kim gidiyor? Arap ya da Rus tarafını bilemem, bizde "ay bu memlekette yaşanmaz şekerim" kafasında olanlar...
Madem çantanda ya da kocanın cebinde sokağa atacak 650 bin avro, yani 2 milyon liran var, daha ne istiyorsun, yat aşağı keyfine bak!
Korkma, memleket iyiye gidiyor, kısa bacaklı ve kıllı adamlar gelip ırzına geçmeyecekler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA