Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

'What is this?' Sayın rektörüm?

Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri aradı. Şikâyetler sıraladılar. Yazılı gönderin aynen yayınlayacağım deyince de bakın ne zehir zemberek geldi o şikâyet mektubu:
"Savaş Abi; üniversitemiz sağ olsun bizden tam 50 milyon kimlik yenileme ücreti aldı. Yeni gelen öğrencilerden de tam 150 milyon kayıt ücreti aldı.
Bu nasıl bir uygulamadır? Bu kimliklerin gerçek bedelinin 2 milyon olduğu düşünülürse, nereye gidiyor bunca para? Ege TV bu soruyu sayın rektöre de sormuş ama nedense rektör bu konuda yorum yapmak istememiş (hazırlıksız yakalanmış).
Ayrıca bu konuyla ilgili haber yapılmasına, öğrencilerin haberlerde şikâyet etmesine çok sinirlenmiş... (Pis basın mensupları, halkı krala karşı galeyana getiriyorlar!)

Kayıt yenileme!..

Aramızdan bir arkadaşı örnek verelim: O bir memur emeklisinin çocuğu ve öğrenim kredisi alıyor. Bankaya katkı payını ödemek için gittiğinde 3 farklı borcu olduğu söylendi.
1. 10 milyon ders kaydı ücreti.
2. 56 milyon (katkı kredisi aldığımdan dolayı) katkı payı.

Hazır olun..
3. 50 milyon kayıt yenileme ücreti.


Selam kelam

Arkadaşımız ilk başta 10 milyon TL sanmıştı, 50 milyonu anlayamadığından başka bir arkadaşımıza telefon açtı ve kimlik parasının 50 milyon TL olduğunu bir de ondan öğrendi. 10 milyon nere, 50 milyon nere... Başka üniversitelerde örneğin; Hacettepe Üniversitesi'nde böyle bir uygulama yok. Alıyorsun ilk başta kimliğini, okul bitene kadar kullanıyorsun. İlgileneceğinizi düşünerek selam ediyoruz."
Şimdi sayın rektöre bir de ben sorayım. Hayırdır hocam. "What is this?.. Pencil değil bu kesin!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA