Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Polislerden "dardayım aney" çığlığı!..

Emniyet birimlerinde sancı sıkıntı olunca mesaj kutum fazla mesaiye geçer. İşte günler yine o günler. Bir göz atar mısınız feryada; "Savaş Bey.. Biz taşrada görev yapmakta olan polis memurlarıyız. Emniyet teşkilatında yüksek lisans ve doktorasını yapmış ve çok sayıda fakülte mezunu polis memuru arkadaşlarımız var. Hepimiz eşit şartlarda yarıştığımız durumda mesleğin üst kademelerine geçmeyi her normal insan gibi istiyoruz. Fakat emniyetin can damarı konumundaki Genel Müdürlük'te, polis meslek etiğine ters gelen birtakım keyfi uygulamalar yapılmaktadır.
Yıllardır düzenlenen komiser yardımcılığına terfi sınavına, bu yıl yazılı sınav harici mülakat maddesi konmuştur. Aramızda 6 ila 14 yıl hizmeti bulunan arkadaşlarımız, sözüm ona devlet memuru olmada yeterli olup olmadıklarına dair sözlü teste tabi tutulacaklar. Biz bu mülakatlardan teşkilatça çok çektik ve soruyoruz:
1- Bu sınava daha önceki dönemde sadece 4 yıllık fakülte mezunları alınırken, şimdi niye 2 yıllık yüksek okul mezunları alınmaktadır?
2 - Niçin bu yıl yapılacak sınavlara mülakat maddesi konmuştur? Daha önce illerde değerlendirme kurulları mülakata alır daha sonra yazılı sınavı kazananlar komiser yardımcısı olurken, yeni uygulama ile önce yazılı sınava girilmekte daha sonra yazılı sınavı kazananlar mülakat sınavına girmektedir. Neden acaba? Kadrolaşma kaygısı olmasın sakın?..
Sayın Ay; biz sayın Başbakanımızı ezilmiş, hakları elinden alınmış kimliği ile tanıdık ve ülkemizde her alanda hukuk dışı uygulamalara son verecek yegâne kişi olarak gördük. Yanılmadığımızı bize gösterin ne olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA