Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Gündelik hayat notları: Sade insanların güzelliği...

Bugünlerde güzel haberler de duymak istiyor ya insan... Devreye hemen Venedik kanallarında kuğular görüldü, sular berraklaştı, balıklar kaynaşmaya başladı haberleri girdi. O çok sevdiğim mahalle arası minik köprülerin altında iki bembeyaz kuğu fotoğrafı çok güzel. (Sakın oraya bir el marifetiyle getirilmiş olmasınlar!) Deniyor ki, dünya nefes alırken her birimizin nefisleri de ibret alıyormuş... Keşke öyle olsa! Her şey geçtikten sonra kalınan yerden devam etme iştahı hiç bitmiyor ki! Ama umut ve dua edelim.

***

Ancak önce şunu bilelim: Her şey gelip geçtikten sonra Venedik'in yine böyle olmasını isteyeceksek, Venedik terk edilir ve çok kısa zamanda çürüyüp batar. Venedik'i ayakta tutan metrekare başına en yüksek turist sayısıdır. Adalarda yaşayan toplam 46 bin kişinin tek işi turizm. Ne demek istiyorum? Şunu... Bu badireyi atlattıktan sonra yeryüzü hayatımıza güzellikler katalım istiyorsak, önce en radikal biçimde sistemle, hayat tarzlarımızla ve en basiti, şu bildiğimiz parayla yüzleşmemiz gerek. Buna var mıyız? Hımm, anladım, henüz yokuz! O halde Instagram aldanışlarına devam...

***

Güzel insanlar var, asıl onlara odaklanmalıyız. Dikkat edilmesi gereken nokta; Ünlü, tanınmış falan değiller. Bir "iyilik, güzellik" biçimi var ki, ancak öyle mümkün. Kim bunlar? Dükkanının önüne tezgah koyup "ıslak mendil bedava" yazan bakkal mesela... Apartmanın kapısına "60 yaş üstü veya kronik hastalığı bulunan komşularımızın market alışverişini yapabilirim, lütfen çekinmeyin" yazan "7 Numara" mesela... Yurttaki odasını toplarken oraya karantina için gelecek Umre ziyaretçilerine sıvı sabun, kolonya ve hoş bir not bırakan üniversiteli mesela... Yeni bir dünya kurulacaksa, artık bu insanlara omuz vererek kurulsun!

***

Bitki ekme, ekili bitkilerin bazılarını budama ve topraklarını havalandırma mevsimi... Fakat koşullar bize yeni bir fırsat tanıyor. Hiç gideyim de şu çiçeği, bu fidanı alayım demeyelim; evdeki meyve çekirdeklerinden filiz almayı deneyelim. Çok iç açıcı bir tecrübe oluyor, emin olun! Meraklısına YouTube'daki videolar yardımcı oluyor.

***

Teyakkuz ve tedbir... Doğru olan budur. Panik, vesvese, fenalık dolu dedikodu ise çukurdur. Düşmemeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA