Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar-Mart

Sesli dinlemek için tıklayınız.

İnsan hep bunu da atlatacağını sanıyor. (ANGELIKA OVERATH / Havaalanı Balıkları)

***

Birçoğumuzun dünyaya baktığını ve fakat dünyayı görmediğini söylememiz mümkündür. (İSMET ÖZEL / Taşları Yemek Yasak)

***

Doğa acımasızdı. Aşırı soğukların yaşandığı kış mevsimini, 1947 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği rekor sıcaklıkta bir yaz takip etti. Patatesler sıcaktan kavruldu ve bir kez daha gıda yetersizliği yaşandı. Yaşlı Almanlar, bu yıldan "45'ten sonraki en kötü zaman" diye bahseder. (RONALD D. GERSTE / Hava Nasıl Tarih Yazar)

***

Başından beri bize düşman olanlara kızmıyorum. Dost bildiklerimiz onları geçti çoktan... (KEMAL TAHİR / Yorgun Savaşçı)

***

Mantık ve bilgi, en ufak mutluluk ihtimalini bile mahvetmekten başka bir şey yapmaz. Bu yüzden balonlar gibi uçarız, patlama noktasına kadar şişirilmiş, ufacık bir bilgi kırıntısının bizi paramparça edeceği anı bekleriz sadece. Bedenimiz balon zarı kadar hassaslaştığında, içimizi dolduran umutsuzluk sayesinde patlayıverir. (ANDREJ NIKOLAIDIS / Oğul)

***

Sırf dediklerimin doğru olduğunu bildiklerinden bana inanmayacaklardı. (ARUNDHATI ROY / Mutlak Mutluluk Bakanlığı)

***

Gençlikte kendimize farklı gelecekler yaratırız, yaşlandığımızda ise başkaları için farklı geçmişler uydururuz. (JULIAN BARNES / Bir Son Duygusu)

***

2008 Eylül'ünden beri olanlar (...) Yörüngede dolaşan trilyonlarca dolar Dünya'ya düşmüş ve ekonomik çöküşü tahrik etmiştir. Fiziksel dünya şimdi marazlı bir ısının, çöpün ve kuraklığın işgali altında. Bu muazzam borç kapatılamayacak boyuttaysa, Batı bunu geri ödeyemeyecekse, sanırım şiddet ve sefaletin hüküm sürdüğü bir çağ yaklaşmakta... Borcu ödemenin tek yolu, geleceği kalkınmayla eş tutan fikirden vazgeçmek. (FRANCO "Bifo" BERARDI / Gelecekten Sonra)

***

İnanmak, gerçek ve şahsi tanıyış; sevmekse gerçek yaşayıştır. İnanmayan bilmez, taklit eder. Sevmeyenler, yaşamayanlardır. (NURETTİN TOPÇU / Defterimde kaynak notu düşmeyi ihmal etmişim maalesef)

***

Öyle farz ediyorum ki, onun dizine başımı koyacağım ve yavaşça gözlerimi kapayacağım. (HALİT ZİYA UŞAKLIGİL / Kırık Hayatlar)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA