Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Altını çizdiğim satırlar: ‘Çünkü seviyordum’

Sesli dinlemek için tıklayınız.

Bu derin dalışı başlatırken tek umudum, yazının belleğimi canlandırması. Edebiyat, bizim unuttuklarımızı hatırlar. (FREDERIC BEIGBEDER / Bir Fransız Romanı)

***

Çoğunlukla zaferin sevincinden ya da bozgunun kederinden haberdar olunur. Kimse yıllar süren inadı, hayal kırıklığını, sabrı, tahammülü bilmez. (ÖMER F. OYAL / Önceki Çağın Akşamüstü)

***

Bize hayatın bizim hayatımız olmadığını, sadece hayatımız hakkında anlattığımız hikâye olduğunu hatırlatacak kişiler de azalıyor. Başkalarına da elbette, ama esas olarak kendimiz anlattığımız bir hikâye bu. (JULIAN BARNES / Bir Son Duygusu)

***

Bir karar vermesi lazım. Fakat geçmişe tutsak ve geçmiş pes etmiyor. (KEVIN BARRY / Tanca'ya Gece Feribotu)

***

Yıllar geçtikçe, mazinin aslında iki yerde özellikle gizlendiğini öğrendim: Öğle sonralarında ve kokularda. Kapanlarımı oralara kuruyorum. (GEORGI GOSPODINOV / Zaman Sığınağı)

***

İnandım; çünkü seviyordum. Öyle seviyordum ki kanımdan kan alsalar duymayacaktım. (SAFİYE EROL / Ülker Fırtınası)

***

Beni ilgilendiren üç ruh hali var, dedi Amanda. Bir hafıza kaybı; iki, kendini aşırı derecede zinde hissetme hali; üç, vecd hali... Hafıza kaybı, insanın kim olduğunu bilmemesi ve kim olduğunu öğrenmeyi delice istemesidir. Kendini aşırı derecede zinde hissetme hali, insanın kim olduğunu bilmemesi ve bu duruma aldırış etmemesidir. Vecd hali, insanın kim olduğunu bilmesi ve yine de aldırış etmemesidir. (TOM ROBBINS / Dur, Bir Mola Ver)

***

Sen iki kişisin: Birincisi karanlıkta uyanık, ikincisi aydınlıkta gafil. (HALİL CİBRAN / Ben Bir Sisim)

***

Bir insana güvenip güvenemeyeceğini anlamanın tek yolu tereddüdü bırakıp o kişiye güvenmektir. Ama bu her zaman istediğiniz sonucu vermez. (PHILIP KERR / Solgun Suçlu)

***

İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı. (OĞUZ ATAY / Korkuyu Beklerken)

***

Baştan beri bir daha yaşamak demek olan hâtıraları gözden geçirmek, ateşten bir azab demek benim için. Ama öyle de olsa tecrübelerimizden yararlanacak birkaç kişi çıkacaksa, bu azaba katlanmağa değer. (SEZAİ KARAKOÇ / Hatıralar-1)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA