Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Orgeneral Hilmi Özkök'e teşekkür!.

Genelkurmay Genel Sekreterliği'nin "Fişleme Yönergesi"ne ilişkin olarak yaptığı son açıklama dolayısıyla, Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'e teşekkür etmeliyiz.
Çünkü geçmişteki buna benzer durumlarda, kamu görevlileri ve özellikle asker kesimi, "Yaptıysak yaptık. Size ne oluyor" benzeri tepkiler göstermişlerdir. Ya da, bir açıklamaya bile gerek görmemişlerdir.
Oysa bu defa, "Fişleme" çok açık ifadelerle "Haksız bir eylem" olarak nitelenmiş ve "Amacını aşmış istekler, bu konudaki eğitiminde zafiyet olan karargah subaylarınındır" denilmiştir.
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında "Bazı çevrelerce iddia edildiği gibi, konunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve özellikle Kara Kuvvetleri Komutanı'nın şahsıyla hiçbir ilgisi yoktur" şeklinde yer alan söylem de, dikkat çekicidir ve TSK'nın birliği, bütünlüğü ve disiplini açısından önemlidir.
Evet... Bu açıklama, kamuoyunun beklentilerini karşılayan bir içeriğe sahiptir.
Türkiye'de de, kendisinden farklı olan her şeyi ve herkesi ya "Tehdit", ya da "Tehlike" olarak gören ve faşizme, komünizme, Baasçılığa veya teokratik devlete özenen, marjinal eğilimler var.
Ama Devlet'in ve özellikle TSK'nın, bu eğilimlerin rüzgarına kapılması, herhalde mümkün değildir.
Genelkurmay'ın, bu "Fişleme Yönergesi" dolayısıyla gösterilen hassasiyete katılması, Türkiye Cumhuriyeti'nin, içinde bulunduğu coğrafyaya uyum göstermek niyetinde olmadığının kanıtıdır.
Orgeneral Özkök'e teşekkür ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA