Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Amaçları toplumu yılgınlığa sürüklemektir...

Canlı bombalar ve genel olarak bombalı terör eylemlerinin amacı toplumda yılgınlık duygusu yaratmaktır. Bunu artık biliyoruz... Türkiye kentlerindeki bombalı eylemlerin bir diğer amacının da, ekonominin kaynaklarından biri olan turizm sektörünü sabote etmek olduğu anlaşılıyor.
Sultanahmet'te Alman turist kafilesini, hedef alan bombalı eylem bunun ilk işaretiydi. Dün İstiklal Caddesi'ndeki eylemde de yabancı turist kafilesinin hedef alındığı ve yedi turistin yaralandığı anlaşıldı.

Başaramazlar
Sonuçta çeşitli Batı ülkeleri yetkilileri vatandaşlarına Türkiye'de can güvenliğinin olmadığı konusunda uyarılar yapıyorlar. Türkiye kentlerindeki her eylem Batı medyasında geniş biçimde işleniyor...
Bu geçici bir süreçtir. Tarihteki hiçbir terörist hareketin demokrasi ile yönetilen bir ülkeyi ele geçirdiği görülmüş değildir. Türkiye gibi devlet yapısı sağlam ve halk ile devlet arasında karşılıklı güven duygusunun sağlam olduğu bir ülkede, teröristler sonunda mutlaka yok edilirler... Bunu geçmişte defalarca görmedik mi?

Irak ve Suriye
Ancak burada sade bizim topraklarımızdan kaynaklanmayan bir oluşum var. Güney komşularımız Irak da, Suriye de terörizmin üremesi için en elverişli ortamları oluşturmaktalar. Güneydoğu kentlerimizi kana bulayan teröristlerin, Suriye'de eğitim gördüklerini, kullandıkları silahların sınırdan geçerek geldiklerini artık biliyoruz.
Ayrıca IŞİD denilen terör örgütünün Irak ve Suriye'de yerleşik hale gelmesi yetmezmiş gibi, bir de Suriye'nin kuzeyindeki Kürt oluşumunun da aynı çizgide geliştiğini görmekteyiz. Bu oluşumun bizdeki PKK ile bağlantısı da artık bilinen bir gerçek.

Yine başaracağız
Yani Irak'a ve Suriye'ye kalıcı bir çözümle birlikte istikrar gelmeden, bu bölge ülkelerinde can güvenliği her zaman tehdit altında olacaktır.
Kısacası bölgesel kriz Türkiye'ye de terör eylemleri biçiminde yansıyor. Devletimiz bu eylemlerin üstesinden gelecek güçtedir. Halk ise devletinin yanındadır. Bütün mesele, terör eylemlerinin amaçladığı yılgınlığa düşmeden ve gündemi onların belirlemesine izin vermeden bu zor dönemi atlatmamıza bağlıdır. Geçmişte olduğu gibi bunu yine başaracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA