Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Demek savaşla sorunları çözmeye çalışmak yanlışmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ sorununun askeri yolla çözülemeyeceğini söylemiş. Çatışmalar şiddetlendiğinde devreye girdiklerini ve taraflara itidal çağrısında bulunduklarını söyleyen Lavrov, Bakü ve Erivan'ın çağrıları kabul ettiğini fakat yeni çatışma haberlerinin geldiğini ifade etti.
Moskova yönetiminin tarafların yeniden müzakere sürecine dönmesi için çabalarını sürdüreceğini belirten Lavrov, "Dağlık Karabağ sorunu savaş yoluyla çözülemez. AGİT Minsk Grubu'nun formatını değiştirmeye de gerek yok çünkü aksi takdirde bugüne kadar elde edilen bütün gelişmeler boşa gider" diye konuşmuş.

Bir soru
Orada bu açıklamaları dinleyen gazetecilerden biri "Sayın Lavrov, hangi uluslararası sorunlar savaş yoluyla çözülebilir" diye sorsaydı acaba Lavrov ne cevap verirdi? Mesela Suriye'de atılan Rus bombalarının aslında diplomasinin araçları olduğunu mu söylerdi?
Kısacası dünya bir tiyatro sahnesi gibi... Oyuncular kendilerine verilen metinleri okurken, insanlar öldürülüyor, kentler yıkılıyor, kitleler canlarını kurtarmak için yerlerini yurtlarını terk ediyorlar.

Sinemada kabul edilmiyor
Kitleler kendilerine sunulan rol modellerinin sinemadaki imaj bozulmalarını kabul etmiyor.
Buna sinema dünyasından bir örnek vereyim. 1925 Paris doğumlu Fransız aktör Michel Piccoli, sinema severlerin gözünde seçkinliği, giysileriyle, oynadığı rollerle, davranışlarıyla simgeleyen bir isimdir. Piccoli 1973'te çevrilen ve Türkçeye "Büyük Tıkınma" olarak aktarılabilecek "La Grande Bouffe" filminde simgelediği imaja tam ters bir rolü üstlendi.

Gerçek hayat farklıdır
Bu filmde üç kafadar (Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret) kiraladıkları fahişelerle bir hafta sonunu kırdaki bir evde, akıl almaz rezillikler yaparak geçiriyorlardı. Görüntüler gerçekten iğrençti. Bu filmi izleyen Fransız kadınlar, Paris'teki galaya smokini ile gelen Piccoli'yi "Bize bunu yapmayacaktın" diyerek protesto ettiler. Piccoli "Seçkin ve özenli erkek" şeklindeki rol modeli konumunu bu filmdeki rolü ile yıkmıştı.
Ama silah kullanarak ortalığı kana bulayan siyasetçiler hemen kabul ediliyor. Buna bir örnek de Lavrov'un "Dağlık Karabağ sorununun askeri yolla çözülemeyeceğini" söylemesi değil midir?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA