Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hem Rusya ile dostuz hem de NATO’nun üyesiyiz

Türkiye'nin Rusya ile yeniden yakınlaşma sürecine girmesi, dış siyaseti yanlış yorumlayanlar için Türkiye'nin Batı ittifakına şantaj yapması anlamına geliyordu... Sanki Türkiye NATO'ya ve NATO'lu müttefiklerine "Siz olmasanız bile, yanımızda Rusya var ya" mesajı veriyordu.
Oysa Türk dış politikasının uzun yıllar sonunda oluşan çizgisinde, bu tür gösterilere hiç yer yoktur. NATO'lu müttefiklerin ve özellikle Amerika'nın son darbe girişimine ilişkin ikircikli tutumlarına rağmen, "Derin Türkiye"de kimsenin "NATO'yu terk edip, Rusya ile ittifak kuralım" dediği duyulmamıştır.

NATO'dan açıklama
Bu gerçeği NATO'lular da bildiği için dün Brüksel'de yapılan açıklamalar, olaya ışık tutar niteliktedir...
NATO'dan yapılan açıklamada, NATO'nun Türkiye'deki darbe girişimi karşısındaki tutumu ve Türkiye'nin NATO üyeliği ile ilgili spekülatif haberlerin basında yer aldığı belirtilerek, ittifakın bu konudaki pozisyonu vurgulandı. Türkiye'nin, NATO'nun ortak çabalarına önemli katkılarda bulunan değerli bir müttefik olduğu ifade edilen açıklamada, "Nesillerdir görülmeyen bir şekilde en büyük güvenlik sorunlarıyla karşı karşıyayken, Türkiye ittifakın uzlaşmaya dayalı kararlarında tam olarak yer almaktadır. Türkiye'nin NATO üyeliği tartışma konusu değildir" denildi.

Darbe girişimi
Bu arada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in darbe girişimi gecesi ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmeler gerçekleştirdiği, darbe girişimini şiddetle kınadığı ve Türkiye'nin demokratik kurumlara olan tam desteğini yinelediği hatırlatıldı. Genel Sekreter'in aynı zamanda seçilmiş Türk hükümetine desteğini ve Türk halkının cesaretine olan saygısını ifade ettiği, darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybedenler için de taziyelerini ilettiği belirtildi.
Söylemek istediğimiz şu... Yarı meczup bir vaizin kurduğu terör örgütü ile, Türkiye Cumhuriyeti'nin iç ve dış siyasetindeki temel çizgileri değiştirmesi mümkün değildir. Türkiye Rusya ile de dost ilişkiler kurarken, aynı zamanda NATO'nun önemli bir üyesi olarak kalacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA