Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk halkının düşüncelerine tercüman oluyor

Dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı dinlerken, sade benim değil Türk halkının ezici çoğunluğunun da düşüncelerine tercüman olduğunu düşündüm. Konuşmasında geçmişteki ezik günlerden bugünün Türkiye'sine uzanan yolda yaşadıklarımızı da tahlil ediyordu Cumhurbaşkanı... Ve teröristlere terörist muamelesi yapmak yerine, onlara her türlü desteği verenleri de uyarıyordu. Erdoğan'ın bazı cümlelerini kayda geçirmek gerekiyor.

Uyuyan dev uyandı
"- Biz sabırlı bir devlet, sabırlı bir milletiz. Elimizden geleni yapmaktan çekinmeyiz. Son 2 asrı hep fedakârlıkla geçirdik. Yalanla, dalavere ile ayak oyunları ile diplomatik sahtekârlıklarla 5 milyon metrekarelik vatanımız talan edildi. Birileri bunu da bize çok görüyor. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar. Bunu böyle bilsinler. Türk milleti yepyeni bir döneme ilerliyor. Türkiye'nin her başarısı milyonlarca yürekte dalga dalga büyüyor.

Ne zaman bitirdiniz?
"- 'Ne zaman bitireceksiniz' sorusunu soranlara ben diyorum ki, siz Afganistan'daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? Irak'taki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz? 18 sene oldu hâlâ oradasınız. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Bugüne kadar 700'ü aşkın, terör örgütlerinin taciz atışları ile karşı karşıya, 100'ü aşkın bizim şehidimiz var. Bunu duyuyor mu Amerika? Görüyor mu? Bize pek çok şeyi söylediler ama doğru konuşmadılar. Sayın Obama da doğru konuşmadı, Trump da aynı yolda gidiyor.

Hâlâ buradalar
"- Bu bölgede bir şey yapılacaksa, gelin NATO'da beraber olduğunuz Türkiye ile beraber yapın. Bizim sorunumuz tamamıyla terör örgütleriyledir. Amerika diyor ki DEAŞ'ı temizledik. Niye hâlâ buradasın? O zaman sizin Türkiye'ye, İran'a veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz ve duracağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA