Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İsrailliler de sonunda gerçeği görecektir

Önce 1400'ler İspanya'sında bir çeşit soykırıma uğrayan, daha sonra 1800'lerde Doğu Avrupa'da "Pogrom" denilen kırımlara hedef olan ve Hitler Almanya'sında "Holokost" kurbanı olan Yahudilerin kurduğu İsrail'in Filistinlilere karşı böylesine insafsız davranmasını anlamak kolay değil.

Yahudi düşmanlığı
Neticede anti-Semitizm hâlâ varlığını sürdüren bir nefret akımıdır... Sheakespeare'in "Venedik Taciri"nden bu yana yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen, bugün başta Fransa olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde, Yahudi düşmanlığı hiç dinmemiştir. Düşünün ki büyük besteci Wagner kendisine rakip gördüğü Mendelssohn'u, patronu olan Bavyera Kralı 2'nci Ludwig'e kötülemek için, Mendelssohn'un eserlerini değil Yahudi kökenli olmasını göstermiştir.

İsrail bu mudur?
Bütün bu gerçeklerin kitaplarda kaldığını kabul etsek bile, Nazi zulmünden ve soykırımdan kurtulan Yahudilerin kurduğu İsrail devletinin, Filistinlilere karşı bir nevi soykırım uygulayan saldırgan bir ülkeye dönüşmesini anlamak kolay değildir. İsrail'in kuruluşunu ilk tanıyan ülkelerden biri olarak biz Türkiye'nin de bugünkü tabloyu anlayabilmemiz de pek mümkün değildir.

Farklı görüşler
Biliyoruz ki bütün İsrailliler ve dünyadaki Yahudi diyasporasının tümü, Netanyahu yönetimindeki, İsrail'in bu görünümünden mutlu değiller... Ayrıca İsrail iç siyasetinin güncel konularından biri olan Netanyahu hakkındaki yolsuzluk iddialarının da, Kudüs'e ABD büyükelçiliğinin taşınması ile ve Filistin'deki katliamla ikinci plana düşürüldüğü kimsenin gözünden kaçmıyor.

Bu gidişin sonu yok
Dileriz İsrail'de aklı başında olan ve tarih bilincine sahip bir yönetim iktidara gelir. Çünkü İsrail'in içinde bulunduğu coğrafyanın insanlarına düşman olarak ve kendisine dost görmediği ülkeleri tehdit ederek sonsuza kadar barış ve huzur içinde yaşaması mümkün değildir.

Amerika çok uzakta
Her alarm sesi duyulduğunda sığınaklara koşan bir ülkenin vatandaşları olmak insanları yorar. İşgal altındaki toprakların insanlarını yok saymak ve işgal edilmiş Kudüs'ü kendi malıymış gibi görmek, sonunda böyle davrananların büyük felaketlerle karşılaşmasına sebep olur. Ve o gün geldiğinde ABD'nin deniz aşırı uzaklıkta olduğu iyice anlaşılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA