Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Aday olmak ya da olmamaktan öteye hapse girmek de var siyasette

Yerel seçimlere doğru hızla giderken, bazı isimlerin arayışları sürecek gibi görünüyor. Örneğin Mansur Yavaş, Mustafa Sarıgül ve Muharrem İnce bu isimlerin önde gelenleri.

Mansur Yavaş
Bundan 20-30 yıl sonra yapılacak bir yerel seçimde de Mansur Yavaş'ın adı çeşitli partilerin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak herhalde geçecektir...
Bu defa da "Acaba CHP'den mi yoksa İyi Parti'den mi aday olsay" sorunsalı, düne kadar çözümsüzlüğe terk edilmişti. Ancak dün Yavaş'ın İyi Parti adaylığını istemediği duyuldu. Eğer CHP de Mansur Yavaş'ın aday olmasını istemezse, bu sorunsal önümüzdeki yıllardaki yerel seçimlere aktarılacağa benziyor.

Mustafa Sarıgül
Şişli'den CHP'nin Belediye Başkan adayı olmak isteyen Mustafa Sarıgül'ün bu isteğine Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıcak bakmadığı apaçık ortada. Genel Merkez'den sızan haberlere göre CHP Şişli'de Hayri İnönü ile yola devam edecek.
Ancak Mustafa Sarıgül'ün de Şişli'ye dönük iddiasını bırakması mümkün olmayacağına göre, DSP'den aday olması ihtimali güçleniyor.

Muharrem İnce
Gazete başlıklarından bugün olduğu gibi yarın da hiç inmeyecek isimlerden bir diğeri Muharrem İnce'dir.
İstanbul'da CHP'nin adayı ön seçimle değil Kılıçdaroğlu'nun tercihi ile belirleneceği için Muharrem İnce yine beklemeye kaldı. Ama morali hâlâ yerinde...
CHP Çiftlikköy Belediye Başkanı Adayı Nedim Güler'in bir alışveriş merkezinin salonundaki tanıtım toplantısında konuştu ve şöyle dedi:

Atatürk gibi
"- Ben Yalova'nın 16 yıl milletvekilliğini yaptım. Artık benim için o defter kapandı. Ben Yalova'dan hiçbir şekilde artık bir yere aday değilim. Başka yerlere adayım. Seçimlerde en önemli şey şudur; bir, yenilgiyi aklına bile getirme. İki, yenilirsen dünyanın sonu değil. Gazi Mustafa Kemal Paşa Kurtuluş Savaşı'nın sonunda galip geldi ama baştan üç kere yenildi.
Gediz, Kütahya, Eskişehir'de yenildi.
Sonra dedi ki Fevzi Çakmak'a 'Orduyu Sakarya'nın doğusuna çek' dedi.
Hazırlıklarını yaptı. Zafer, hazırlanmakta, iyi hazırlanmaktadır."

Sırrı Süreyya Önder
Bilinen isimlerin tümü adaylık üzerinde çeşitlemeler yapmıyordu.
Kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim de dün cezaevine girdi. 3 yıl 6 ay hapis cezası onanan eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandıra'daki cezaevine teslim oldu.
Bilindiği gibi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP'li Sırrı Süreyya Önder hakkında 'silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçu kapsamında verilen hapis cezaları onanmıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA