Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Bilginin kaynağı

ŞEMDİNLİ olaylarıyla ilgili olarak, 11 Kasım tarihli gazetede, dayanaktan yoksun görünen, okurları ciddi biçimde yanıltacak bir ifade vardı.
Ön sayfada Kirli Oyun başlığı altında, spotta "...bombayı atan kişinin PKK itirafçısı olduğu" iddia ediliyor, devamında şöyle deniyordu: "Bombalanan kitabevinin sahibi bombayı atan kişiyi tanıdığını, onun PKK'lı bir itirafçı olduğunu öne sürdü..."
Önemli görünen bu iddia iç sayfada 'Bombayı atan PKK itirafçısıydı' (tırnak içinde, yani birine ait ifade olarak) başlığı altında verilmişti.
Birinci cümlede, "(Kitabevi sahibi) Seferi Yılmaz'ın ifadesine göre el bombasını atan kişinin PKK itirafçısı Besil Ateş olduğu belirlendi" deniyor, daha sonra Yılmaz'ın tırnak içinde açıklamalarına yer veriliyordu.
Ancak, bu alıntıda Ateş'ten ismen söz edilmiyordu.
Bu haberde, eksik veya kötü yazımdan kaynaklanan, okuru yanıltıcı bir durum var. Çünkü Yılmaz'ın ifadesinin nereye verildiği de, isim zikredip etmediği de tam anlaşılmıyor. Bu yüzden, üç okurumuzun ifade ettiği gibi "bu haberiniz ne kadar doğru?" sorusu gündeme geliyor.
Böyle önemli ayrıntıları kuşkulara yol açmayacak şekilde, "içini doldurarak" haberleştirmek kaçınılmaz bir görev.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA