Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Maçta ek süreler ve döviz kurları

ŞENEL Başar, sporla ilgili bir şikâyet iletmiş.
"7 Kasım tarihli haberinde Fatih Doğan, '+91'de Youla puanı kurtardı' diye yazıyor. Böyle yazdığına göre maç herhalde 181 dakika oynanmış. Bu hatayı sıkça görmekteyiz" diyor. Spor Servisi'nin verdiği bilgiye göre + 91, +93 gibi süre kullanımları FIFA'ya ait. Yani yanlış değil, ama bazı gazetelerde daha sonra +1, +3 gibi kullanıma geçilmiş, Bir başkası ise 90+3 şeklinde. Bence ek süreyi başına + koyarak vermek (+ 1 gibi) en sade anlatım tarzı.
Fransa'daki şiddet olaylarının kurlara yansıması, bazı haberlerle aktarıldı. 8 Kasım tarihli bir haberde Euro'nun dolar karşısındaki gerilemesine yer verilmişti. Telefonla arayan bazı okurlarla, email atan Dr. Yaşar Uysal, Sabah feb sitesinde 1 Euro'nun 1.71 dolar olarak gözüktüğünü, ama doğrusunun (gazetedeki gibi) 1.17 dolar olması gerektiğini belirttiler.
Haberlerde, özellikle ekonomi haberlerinde yanlış rakam veya veri sunmak "güven" açısından çok riskli. Çünkü okurların bu alanda doğru kararlar için doğruluğu özellikle sıkı denetlenmiş bilgilere ihtiyacı var! Kaçarı yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA