Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Habib Kanat'ın 'köşe yazarlığı'

Gazetenin 15 Eylül tarihli sayısında uyuşturucu kaçakçılığı ile bağlantılı bir haber manşette yer aldı.
"Hayırsevere Bak" başlıklı haberde, İstanbul Pendik ve Tuzla'da düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen yüksek miktarda amfetamin ve Captagon ile ilgili olarak gözaltın alınan Habib Kanat'ın Ataşehir'de "hayır" amaçlı olarak yaptırdığı belirtilen caminin öyküsü anlatılmaktaydı.
Ataşehir Magazin Dergisi yöneticisi Zeki Kar'dan bir şikâyet aldım.
Aktarıyorum:
"15 Eylül 2009 tarihli Sabah gazetesinde Tamer Oskay imzası ile çıkan 'Uyuşturucu parası ile cami yaptırmış' başlıklı haberde, Habib Kanat adlı şahsın 'Ataşehir Magazin dergisinde köşe yazarı olduğu belirlendi' şeklinde bir ifade de geçmektedir. Bu ifade tümüyle yanlış ve asılsız bilgidir. Çünkü Ataşehir Magazin köşe yazısı formatı olmayan bir dergidir. Dolayısıyla bu kişinin de dergimizde köşe yazarı olması mümkün değildir. Gerek dergimiz, gerekse de derginin internet sitesi (www.atasehirmagazin.com.tr) incelendiğinde bu durum hemen görülecektir. Yani adı geçen şahsın dergimizle hiçbir ilgisi yoktur. Biz Ataşehir'de 10 yıldan bu yana yayın yapan yerel bir dergiyiz, Habib Kanat ise Ataşehirli bir işadamı olması ve Ataşehir'in tek camisini yaptırıyor olmasi nedeniyle iki kez dergimizde haber olarak yer almıştır. Bizi müşkül duruma düşüren bu yanlışlığın acilen düzeltilerek tarafımıza bildirilmesini rica ederiz."
Ataşehir Magazin tanıtım ve reklam amaçlı bir yayın. İçeriğine bakıldığında, gerçekten de köşe yazıları olmadığı görülüyor.
Kar itirazında haklı.
Haberdeki o ifade yanlış bilgi içeriyor.
Tek teselli, baş sayfa spotuna alınmamış, iç sayfada kalmış olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA