Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Osman Baydemir'den yalanlama

SABAH'ta 2 Eylül 2010 tarihli 'Bir Şey Olursa Senden Biliriz' manşetine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden 17 Eylül tarihli bir yalanlama gönderildi.
Haberde Diyarbakır'da bazı meslek örgütlerinin Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek "çöpler toplanmaz kepenkler inerse seni sorumlu tutarız" dediği kaydedilmekteydi.
İrfan Uçar imzalı notta haberde adı geçen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, GÜNSİAD Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ve Baro eski başkanı Sezgin Tanrıkulu'nun Başkan Baydemir'le ne belediyede ne de başka bir ortamda konuyu konuştuğu, ayrıca yaptıkları düzeltme açıklamasının gazetede yayınlanmadığı belirtilmekteydi.
Haberi yazan Hazal Ateş'in görüşüne başvurdum. Haberinin arkasında. "Bu görüşme oldu, ve diğer bazı sivil toplum örgütü temsilcileri de doğruladı" diye konuştu.
"Ancak bölgenin özel şartları ve referandum sürecindeki boykot çağrısına karşı bu kuruluşların sergilediği duruş doğal olarak bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştı. Haberin niteliğiyle ilgili kuşku yaratmaya dönük beyanlar bu süreçte gelişti. Bilgiyi veren haber kaynağım 13 Eylül'de Diyarbakır Büromuza yaptığı ziyaret sırasında, 'Siz de bu kentteki dengeleri biliyorsunuz. Bizi hedef haline getirmek isteyenler var. Kusura bakmayın aktardığımız bilginin arkasında duramadık' demiştir. Daha önce de bölgedeki farklı toplantı ve görüşmeler hakkında temas içinde olduğum haber kaynağım bugüne kadar beni asla yanıltmamıştır. Bu olayda da farklı bir duruşu olduğunu zannetmiyorum. Burada düzeltilmesi gereken husus bizim haberimizden ziyade bazı bölgesel aktörlerin önyargılarıdır. Bu da zamanın gerçekleri ortaya çıkaran eşsiz terazisinde görülecektir."
Adı geçenlerden biriyle de konuştum. Belediyede değil ama o haberden birkaç gün önce bir yemekli mekanda hem Osman Baydemir hem de Barış ve Demokrasi Partisi il başkanının da katıldığı bir toplantıda buluşuldu. Bu söyleme ben tanık olmadım ama konu pekala konuşulmuş olabilir, çünkü adı geçenlerin de yer aldığı geniş bir masa söz konusuydu" dedi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA