Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Fotoğraf sorusu

Okurumuz Melih Yılmaz'ın notu, gazetenin 11 Ekim tarihli baş sayfasında yer alan, Eşref Bitlis'in ölümüyle sonuçlanan "uçak kazası" haberinin altındaki fotoğrafla ilgili.
"Enkaza ait görsel kullanılacağı yerde, farklı bir fotoğraf seçilmiş. Dikkatli bakılırsa bu fotoğraf Renault -12 marka bir araca ait. Bunu benim gibi mesleği şoförlük olan biri veya sıradan başka bir vatandaş da anlayabilir. Bu fotoğraf bana Uğur Mumcu suikastı sonrasındaki görüntüleri de hatırlattı, her ne kadar o tarihteki fotoğrafı net hatırlayamasam da... Haberlerle örtüşen görsellerden yana olduğumu söylemeye gerek bile yok sanırım…"
Acaba okurumuz haklı mı? Kolları sıvayıp hem haberi yazan Mutlu Çölgeçen, hem de merkez arşivde sıkı bir tarama yaptım.
İlk bakışta bende de, arşivdeki arkadaşlarımızda da "sakın bu Uğur Mumcu olayı görüntüsü olmasın?" şüphesi doğmadı değil.
Ancak yaptığımız tarama ve karşılaştırma sonucunda hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlaşıldı ki, görüntünün 24 Ocak 1993 tarihli Uğur Mumcu suikastı ile hiçbir alakası yok.
Peki, başka bir araca düzenlenen bombalı suikast olmasın? Yazı İşleri Müdürü Metin Sever ve Fotoğraf Editörü Kutup Dalkakıran ile beraber eldeki malzemeler gözden geçirildi. Aynı mekânda çekilmiş fotoğraflardan anlaşıldı ki, şikâyete yol açan fotoğraf gerçekten de "doğru" uçak enkazı ile ilgili.
Görüntüde yer alan lastik "araba lastiği mi?" sorusuna yol açıyor, ama kuvvetle muhtemel ki uçak parçası orada park edilmiş bir otomobilin üzerine düşmüş. Sunumda bir hata söz konusu değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA