Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Kim, hangi sırada?

SADIK SABAH okuru Sabri Ayçiçek, bir haberi okuyunca işin içinden çıkamaz hale gelmiş.
31 Mayıs tarihli gazetedeki "Hocaların Yarışı" başlıklı haber, seçimlerde Eskişehir adaylarını ve kentteki oy durumunu anlatıyor.
Ayçiçek maruzatını şöyle anlatıyor: "Haberin sağ bölümünde 'Eskişehir 6 milletvekili çıkarıyor' adlı başlık altında üç partinin milletvekili aday listesi bulunmakta. Daha altta 'Altı forma üstünü sorma' başlıklı bir haber/yorum var. Burada AK Parti'nin 2. sıra adayı Salih Koca olarak anlatılmakta, 3. sırada Eczacı Ülker Can olarak gösterilmektedir. Ancak haberdeki sıralama grafiğinde bu iki yer de doğru değil. Haberde 2. sırada açıklanan Koca listede 4. sırada, 3. sırada açıklanan Can 2. sırada ve haberin ana bölümünde de Meclis'e gidecekler arasında yer almaktadır.
Kısacası haber bütünüyle 'çelişkiler yumağı' haline gelmiş, doğru haber almamdan ziyade, aklımı karıştırmıştır. AK Parti aday sıralamasında Koca ve Can kaçıncı sıradadır? Kimin Meclis'e gideceği 'garanti' dir, bence hiç belli değildir!
Nasreddin Hoca fıkrasındaki gibi, liste sırası doğruysa haberdeki açıklamalar nedir, açıklamalar doğruysa sıralamadaki durum nedir diye sormak şart oldu."
Okurumuz haklı. Çok karışık olmuş, bilgi hataları yapılmış. Doğrusu şöyle: Nabi Avcı (1), Salih Koca (2), Ülker Can (3).


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA