Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Varufakis: Avrupa bizi de dinlemeli

Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Yunan ekonomisinin düzlüğe çıkabilmesi ve AB'nin de ekonomi bütünlüğünün korunabilmesi için, AB ülkelerinin Atina'nın söyleyeceklerine kulak vermesini istedi. Varufakis, Yunanistan'a mali yardımlarda bulunan Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve IMF'nin sunduğu formülün başarısız olduğuna ve AB'nin Yunanistan'ı sürekli oyaladığına inanıyor. Varufakis, "Bizim hükümetimiz, çürük bir yapıya sahip olduğuna inandığımız, Troyka memurlarıyla aynı masaya oturmayı kabul etmemeye kararlıdır. AB ülkeleri bizim önerilerimizi de dinlemelidir" dedi. Varufakis, Yunanistan'a yapılan mali yardımları öngören anlaşma müzakerelerinin "sıfırdan başlatılmasını"; daha doğrusu AB ile "new deal" yani, yeni bir anlaşmaya gidilmesini istiyor.

ÇİPRAS KIBRIS'TAN BAŞLIYOR
Öte yandan Yunan Başbakan Çipras, ilk resmi ziyaretlerine bugün Güney Kıbrıs'tan başlıyor. Rum lider Nikos Anastasişades'den bilgi alacak olan Çipras, saat 15:00'da Kıbrıs Rum parlamentosunda bir konuşma yapacak. Çipras, mali yardımlar için sıfırdan başlatmak istediği müzakerelere destek aramak için yarın (Salı) Roma'ya; Çarşamba günü de Brüksel ve Paris'e hareket edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA