Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Bahar ile artan umutlar hayat bulsun

Sonbahar, kış derken bahar da 'merhaba' dedi. Evet, ne de çok özlemişiz.
Ilık bir bahar sabahı güneş insanı sarıp sarmalıyor. Yaşama sevincini kışkırtıyor. Doğayla birlikte her canlı gibi, uyanış, diriliş yeniden vücut buluyor.
Sabahın ilk saatlerinde cemreleri düşerken görenlerin olup olmadığını soruyorum. Ortalıkta şaşkın bir bakış var. Önce bir haber atladıkları endişesi ile yüzler asık ve endişe ile birbirine bakıyor.
Soruya soru ile cevap vermek zorunda kalınıyor.
'Nerde düşmüş'?
Birinci, ikinci ve son cemre deyince… Yüzlerdeki asık ifade tebessüme dönüyor. Birinci, ikinci ve üçüncü cemre düştü. Sonuç; cemreler düşerken kimse görmedi ama düştüklerini hissetmeye başladık. Doğa uyanmış, ağaçlar çiçek açmış, toprak yeşile bürünmüş, gök mavi… Havada çiçek kokuları var… Başkent'i böyle seviyorum. Güneş içimizi ısıtmaya başladı. Üzerimizdeki kışlıklar gardıroptaki yerini alırken, yazlıklar ön plana çıkmaya başladı. Taze bahar havası ile gökyüzü bile bir başka… Memleketimin dağlarını da umut mesken tutmuş… Baharla birlikte umutlar da yeniden yeşerir. Rengarenk çiçeklerin küçük kıpırtılarına tanıklık ediyoruz.
Her bahar kendine özgü yaşanır. Sevgi, hoşgörü, aşk, kardeşlik de yeniden canlanıyor. Bu bahar barut kokularından uzak olsun. Bahar ile birlikte umutlar hayat bulsun…

***

Bu bahar yeni baharın sıcak geçeceğinin habercisi… 29 Mart yerel seçimleri öncesi geri sayım başladı. Yerel yönetimlerin yeniden belirleneceği bu seçim öncesi SABAH Ankara'da yeni çalışmalar start alacak. Hafta içinde 29 Mart 2009 seçimlerini hatırlatan sürmanşet haberimizle 29 Mart 2013 yerel seçimleri için geri sayımın başladığını belirttik. Tüm siyasi il başkanlarının görüşü ile desteklenen bu çalışmamızı SABAH Anadolu'ya da taşıyacağız. Bahar müjdecisi doğanın uyanışı ile birlikte SABAH Ankara'da yenilikler devam edecek. Söz bizden açılmışken iki mutlu haberi de paylaşmak istiyorum. SABAH Ankara'ya iki bebek geldi. SABAH Ankara ailesine yeni katılan Özge Evcimen ve Çağdaş Kambur çiftinin kızı Almira ile Melike-
Yusuf Sahici
çiftinin oğlu Bulut Aras'a 'hoş geldiniz' diyorum. Kambur ve Sahici çiftini tebrik ederiz.
Mutlu, umutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA