Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

'Soru önergesi' vermek istiyorum

Amerika seyahati sonrası uyku düzenim bozuldu. Hayata yeniden adaptasyon sorunu yaşıyorum.
Fabrika ayarlarına geri dönmek istiyorum. Uzmanlar durumun geçici olduğunu ancak birkaç gün sonra normale dönebileceğimi söylüyor. Canım sıkkın ya… Biraz hırçınım galiba… Aklıma fena fikirler gelmiyor da değil.
Durumu özetleyen bir 'soru önergesi' verme hevesine kapılıyorum. Son günlerin modası… Benim de bir 'soru önergem' olsun istiyorum.
Milletin vekili 'soru önergesi' veriyor bize yok mu?
Ben Başkent gazeteciliğinin zor olduğunu söyleyenlerdenim. Ancak Başkent'te belediye başkanı olmanın da zorluklarını görenlerdenim. İlçe belediye başkanları da Büyükşehir de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Hizmeti üretmek kadar onu hayata geçirirken yönetmelik, kanun gibi hukuksal mevzuatın yanı sıra uygulama ve bir de zihinsel zorluklarla karşılaşıyorlar. 'Nerden çıktı bu?' demeyin. Metro da yapıldığı iddia edilen uyarı anonsu için TBMM'de verilen soru önergesine takılmış durumdayım. Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasetin bu yaz çok sıcak geçeceği sinyalleri gibi duruyor. Ankara'da büyükşehir ve alt belediye başkanı olmanın zorluğunu Başkent'li olmak daha da güçleştiriyor… Bir görevlinin yaptığı anonsun faturası öyle bir abartılıyor ki, sormayın… O birimin müdürü, genel müdürü, daire başkanı, büyükşehir belediye başkanı, mensubu bulunduğu partisi dahi suçlanabiliyor.
Sonra bu anonsun faturası siyasi olarak Meclis'e kadar taşınıyor. Çağdaş zihniyet savunucuları 'öpüşmeyi' masum ve özgürlükler bağlamında ele alıp hak arama peşine düşebiliyor. Ama empati yapma zahmetinde bulunmuyorlar.
Sizin masum ve özgürlük, çağdaşlık olarak gördüğünüz toplumsal alandaki öpüşmeyi farklı pencereden baktığımda kimileri de 'ahlaksızlık' hatta onların özgürlüğüne kısıtlama olarak değerlendirebilirler.
Senin rahatsız olmadığın yerde benim rahatsızlığımın 'soru önergesini' kim verecek? Sizi çağdaşlığınız ve soru önergenizle baş başa bırakıyorum.
Özetle Başkent'te gazeteci, bürokrat, belediye başkanı ve sade vatandaş olmak da zor. Ayağınızın ne zaman hangi taşa takılacağını kestirmeniz mümkün değil.
Ah be Ankaram, sen ne çektin şu Başkent'ten
SABAH Ankara olarak Ankara'da yaşayan tüm değerlere sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kavganın tarafı değil bu kentin tarafı olmaya özen gösteriyoruz.
Sokağını, caddesini, ekonomisini, iş dünyasını, sanat ve kültürünü, spor ve yaşanmışlıklarını size taşıyoruz. Her bir manşet özenle hazırlanıyor.
Hizmet üreten, partili-partisiz tüm yüreklere sahip çıkıyoruz. Dinleyelim, anlayalım ama hüküm vermeyelim… Yoksa ne ciddiyet ne de samimiyet kalıyor.
İş magazinleştirilip sulandırılıyor. Mutlu ve sağlıklı bir hafta olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA