Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yalnız ve sessiz ağlamak

Dünyanın en anlamlı yalnızlık biçimidir sessizce ağlamak. Gözyaşını içine akıtma eylemidir. O an yaşamın tüm gerçekleri üzerinizden bir bulut misali geçer. Ağlamanın gerçeği, harbisidir. Yürekten dökülür gözyaşları…
Hıçkırarak ağlamakta isyan ve baş kaldırış, çevreye gösteriş vardır.
Biri elimden tutsun, yardım etsin, sevildiğimi hissedeyim mesajı içerir. Oysa sessiz ağlayışta bir amaç yoktur.
Sol tarafınızdaki sızının derinleşmesidir. Özlemle birlikte yoğunlaşma vardır sessiz ağlamakta. İçinizdeki duyguların yoğunluğudur.
Çok şey anlatır sessiz ağlayış. Yüzdeki çizgilerin ifadesidir. Mutluluğun damlacıklara dönüşümüdür. Sol yanımdaki sızının derinleşmesidir. Bir ızdırap biçimidir aslında… Yalan söz ve vaatlerin dışa atımdır, içimden atmaktır seni, unutmaktır ve bir daha hatırlamamaktır. Senle ben arasında ki var olma kavgasıdır. Uzaklara dalar, derin derin bakarsın yaa, yürek susar, özlem sarar etrafı. Bir damla sevgi arar insan o an…
Yürekteki ses, kuruyan pınar misali... Vefasız yardan uzaklaşma vardır.
Gözler anlam veremez, dinmeyen susmayan gönül yaşına, saklamak nafile, fayda etmez… Bil ki içimde kalan son kırıntıyı da, yalansız, riyasız bir çırpıda siler atarım. Hayallerde yaşattığım seni de geçmişe gömerim… Bir daha asla bu vücutta yaşam bulamazsın.
Yalnız ve sessiz ağlamaktan yola çıktım. Ama hayatın içinde ne kadar yalnız ve ikiyüzlü bir çemberin içinde olduğumuzu bir kez daha gördüm. Etrafımı kolaçan ediyorum.
Aman Allah'ım… Bir eylem dalgasının ikiyüzlüleri ne kadar cesaretlendirdiğini gördüm. İnsanların içine hapis ettikleri gerçek duygularına tanıklık ettim. Küçük bir çırpınışın yüreklere sunduğu cesareti gördüm. Yeni bir kuşağa ihale ettikleri tutunmayı gördüm.
Bizim sevgi, hoşgörü ve insani duygularla kucakladıklarımızın bastırılmış duygularının gün yüzüne çıkışını gördük.
Yeni Türkiye'nin değişen yüzünü görenler her türlü fitne ve fesatla aramıza girmeye çalışa dursun… Bu coğrafya da yaşamanın güçlüklerini görme vakti. 'İstemezük Zihniyeti'nden bir arınabilsek… Ne yalnızlığımız nede gözyaşımız kalacak.
Sevginin, saygının, hoşgörünün ve insani duyguların yaşatıldığı mutlu ve sağlıklı bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA