Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

CHP yapımı yerli film!

Bu bir gerilim filmi… Yayında ve yapımda emeği geçenlere teşekkür ederiz. Aşk, ihtiras, eş, iş, iftira, iddialar havada uçuşuyor. Yaklaşık bir aydır Ankara gündeminin birinci maddesi olmayı başardı. Kulaktan kulağa yayılan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in kayınpederi tarafından vurulduğu iddiaları ayyuka çıkınca telefonlar susmaz oldu.
Söz konusu iddia gündeme gelmeden öncesine değinmek istiyorum.
Bir telefon ihbarı ile başladı her şey. Ardından yine CHP içinden haberler gelmeye başladı. Özel bir hastane de vurulma ardından tedavi görüp görmediğini araştırdık. O tarihlerde nerede olabileceğinden, yine aynı tarihlerde ki CHP'nin Ankara içindeki etkinliklerinde ki tüm fotoğraflar tarandı. İğneyle kuyu kazmak misali iddianın ayaklarını sağlamlaştırmaya çalıştık. Biz bu detayları araştırırken konu kulaktan kulağa fısıldamanın ötesine geçti.
Dedikodunun ötesine geçemediğimiz 'Skandal vurulma' iddialarının 'bel altı vuruş' olacağı gerekçesi ile haberleştirmedik.
Ama kulağımızın üzerine de yatmadık.
Gündemimizden düşmeyen ancak bir tarafın iddiasının üstüne çıkartamadığımız konunun 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından bir haber sitesinde gündeme getirilmesi gündeme bomba gibi düştü… Sitenin haberleştirdiği bu iddiaya ilişkin sözde belge olarak verilen dokümanların bize de ulaştığını belirtmek istiyorum. Belgelerin güvenilirliği konusunda şüphelerimiz temkinli olmamızı gerektirdi. Alper Taşdelen'e en muhalif gazeteciliği biz yapıyoruz. Hizmetlerini eleştiriyoruz.
Yaptıklarını ve yapamadıklarını sayfalarımıza taşıyoruz. Yeri geldiğinde en sert soruları yine biz soruyoruz. Bu gerçeğimiz… Sormaya da devam edeceğiz.
Ancak söz konusu belden aşağı olunca Alper Taşdelen'in bir eş ve baba olduğu gerçeğini görmezlikten gelemeyiz. Aile gibi kutsala uzanacak iftiraların siyasete alet edilemeyecek kadar ahlaki olduğunu değerlendiriyoruz. Çankaya Belediyesi'nin yatırım, sanat, spor tüm haberlerine yer verdiğimiz gibi eleştirdiklerimizde oluyor.
Her iki tarafın da iddialarını haberleştirerek manşetimize taşıdık. Alper Taşdelen tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık raporu aldığını, o tarihlerde Bodrum'da tatilde olduğunu uçak biletleriyle ortaya koydu. Böyle bir konunun yaşanmadığını gazete bürolarına giderek kendi anlattı.
Hal böyle olunca ortada bir iddia ve iddiaların gerçek dışı olduğunu anlatmaya çalışan bir CHP'li Belediye Başkanı var… Yine iddia sahipleri de CHP'li… Konu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar ulaşmış durumda. Yaşananlara genel merkez el koymuş durumda. Bu filmin senaryosu ve oyuncuları aynı siyasi fikre sahip… CHP'de siyaset yapıyor.
İddia sahibi ve Başkan Taşdelen savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konu yargıda… Film nasıl biter zaman gösterecek.
Hep birlikte iyi seyirler…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA