Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kış ortasında yazı yaşamak…

Birkaç gündür güneş kendini hatırlatıyor. Mevsim kış… Soğuk hissedilir derecede.
Güneş ise bir var bir yok. Gün içinde bulutların ardından süzülüp varlığını unutturmuyor.
Hal böyle olunca üşümek ve ısınmak arasında duygu gel gitleri yaşıyoruz.
Bir başka güneş ise Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu'nda doğdu. 10'ncu Ankara Kitap Fuarı önceki gün başladı. Hafta sonu yoğun ilginin yaşandığı Kitap Fuarı'nda her yaştan insan profilini görmek mümkündü.
Kitap candır… Hayata tutunmaktır. Kitapta can bulanların adresi ATO Congresium Salonu oldu. Fuar, 17 Ocak tarihine kadar hayata tutunmak isteyenleri bekliyor olacak. 2016 yılının ilk Kitap Fuarı Eylül Fuarcılık organizasyonu ile 8-17 Ocak tarihleri arasında ATO Congresium'da kapılarını araladı. 10 gün boyunca ünlü yazar, şair ve gazetecilerin yaklaşık 450 etkinliğiyle renklenecek fuarda 2015 yılında sonsuzluğa uğurlanan edebiyatçılarımızın anılacağı özel köşe de yer almış. Geçen yıl 200 bin ziyaretçinin ilgi gösterdiği Ankara Kitap Fuarı'nın bu yıl onur konuğu Azerbaycan ve Türk dünyasının ünlü yazarı Anar Rızayev…
İstanbul
ve Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye'den 250 yayınevinin katıldığı fuarda "Kitap Eki" çıkaran gazeteler için ödül töreni de düzenlenecek.
Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinden bir grup, bisikletleri ile Güven Park'tan Yola çıkarak ATO Congresium'da ''Çevremi Seviyorum, Bisikletime Biniyorum, Kitabımı Okuyorum'' sloganıyla bisiklete binerek aynı anda kitap okudular.
Ayrıca birbirinden ünlü yüzlerce yazar fuarda okurlarıyla buluşuyor.
Fuara uğramayanlar için zaman daralıyor.
Mutlaka bir fırsat bulun ve fuarın kapısını çalın.
Sahaflar Sokağı fuarın en çok ilgi gören köşelerinden biri olmuş. Ve bana dair… İlk kitabım olan Haberin Seyir Defteri'nden sonra ikinci kitabım da Trend Yayın Evi'nden çıktı. Önceki gün Trend Yayın Evi standında yazar arkadaşım Eda Omac ile birlikte gün boyu imza gününde Ankaralılarla buluşma fırsatı buldum.
B'aşka Vakit Kalmadı isimli ikinci kitabımda 'İyiliğin, güzelliğin, sevginin, saygının, hoş görünün, paylaşımın, kıymet bilmenin, yanımızda olanın değerini bilip kendimize ayıracak vaktin geldiğini bilmeliyiz…' e dair derinlikler yer alıyor.
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA