Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Memleket havası...

Yola revan olma vakti gelmişse salgın süreci, ABD seçim sonuçları, Ankara'nın soğuğu engel değil. Verilmiş sözün gereği yerine getirilmeli. Bu söz memleket havası içeriyorsa bir kenara ötelenemiyor.
Hal böyle olunca bir kaç meslektaşımla birlikte direksiyonu Düzce'ye çeviriyoruz. Hikayesi uzun... Düzce Su Birliği Başkanı Ebubekir Uzgur aslen Karslı... Düzce'nin değerlerine sahip çıkmak adına verdiği mücadeleye tanıklık ediyorum. İğne ile kuyu kazıyor. Çocukluğumun unutulmuş lezzetini anlattığında gözlerinin içindeki heyecanı gördüm. Uzatmayayım... Memleketim doğanın tüm zenginliklerine sahip... Turizm, tarım, sanayi, tarihi ve kültür zenginliği ile Türkiye mozaiği... Her mevsim kendi içinde bir başka güzel. Anı ölümsüzleştirmek istiyorsanız inanılmaz karelere sahip olabilirsiniz. Lezzet demişken kurulan sofraları anlatmak değil yaşmak gerekir. İşte tam da bu anlamda çocukluğumun unutulmuş lezzetinin yeniden gün yüzüne çıkarılmasının hikayesini paylaşmak istiyorum. Kasaba pirinci... Düzce merkez ilçeye bağlı Konuralp bölgesinin pirinci...
Halk dilinde kasaba pirinci olarak anılan Konuralp Pirincinin tarihi 1800'lü yıllara dayanır... "Osmanlı Saray Mutfağının Pirinci" olarak adlandırılan Konuralp Pirinci, zamanının vazgeçilmez lezzet kaynaklarından biri olarak varlığını bugüne kadar sürdürmüş... Tam bu noktada kaybolmak üzereyken bir el değmiş... Kentin yönetimi pirince yeniden hayat vermiş.
Düzce Valiliği, Belediye ve Düzce Ovası Sulama Birliği Çeltik Kapasite Artış Projesini hayata geçirmiş... Bu üçlünün tanıtım ve satış günlerine tanıklık ettik... Proje sayesinde çiftçiye destek, üretime ve istihdama katkı sağlanması amaçlanıyor. Markalaşma yolunda emin adımlarla mesafe alınıyor. Bir taraftan da ülkemizin tahıl açığına destek olunacak. Hayaller hayat buluyor Düzce'de...
Pandemi kuralları çerçevesinde mini bir festival ile tanıtımı yapılan kasaba pirincinin yeni serüvenine destek olalım istedim. Güzel ülkemin dört bir yanında gün yüzüne çıkartılan bu tür ürünlerimiz var.
Bizim için memleket havası... Memleket için önemli bir tanıtım materyali... Gelecek nesiller için kaybolmaması gereken besin kaynağı.
Emeği geçenler için kocaman bir teşekkür borcumuz var. Ödemiş olalım...
Ankara için bir kaç saat ötede yüreği güzel insanların kenti... Sizi bekliyor. Davet beklemeyin hiç sevmezler. Çıkın, çıkın gelin... Sizin için mutlaka bir sofra kurulur. Çocukluğumun, gençliğimin kenti Düzce... Hafta sonunuz için yeni bir destinasyon önerisi. Düzce'ye gitmeniz için onlarca nedeniniz var. Ben sadece tüyosunu verdim.
Emeği alkışlamak lazım... Biz de öyle yaptık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA